Izvor: BSC Happy
23.06.2023 u 21:33
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Postoji mogućnost da Ukrajina aktivira prljavu bombu i da za to optuži Rusiju“

Široki auditorijum je svake večeri uz najgledaniju emisiju.

Gosti večerašnje emisije bili su: Žarko Pecić – pukovnik, prof. dr Branisalv Ristivojević i Slobodan Stojičević – ekspert za informaciono psihološki rat.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „NATO je izrazita strana u ovom sukobu i tu više nema dileme“

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije i stanju na frontu, ali o takozvanom planu Ukrajine da napravi „prljavu bombu“ i za to okrivi Rusiju.

– Već duže vremena postoji taj plan da Ukrajina napravi prljavu bombu, da je negde aktiviraju i da za to optuže Rusiju.Ukoliko bi to uardili na tom području gde bi se to desilo, tu ne bi bilo života u nekom periodu, poznato je da su nakon havarije u Černobilju pronađeni ostaci i nakon toga. Bile bi ogromne posledice po biljni i životinjski svet, rekao je pukovnik Žarko Pecić, a potom na istu temu svoj stav izneo i Slobodan Stojičević.

– Očito je da su ukrajinci očajni i da sada idu na bilo kakvu mogućnost, to se vidi na osnovu svih poslednjih dešavanja, evo sada smo videli i terorističke napade. Sama opasnost ove bombe nije tolika, više je to informaciono, kada bi se ona aktivirala, ne mora čak ni da se nosi negde iz Ukrajine, to se stavi u bilo koju običnu bombu ili raketu koja bi udarila na primer u Zaporošku nuklearnu elektranu ili neki grad. Dovoljno je da se na nekoj teritoriji od nekoliko kilometara raspšri i odmah bi se osetila radijacija i to bi naravno odmah ispratile sve svetske medijske kuće, to je ono što je cilj, ne verujem da je njima namera da oni hoće nekog da unište, jer tamo je toliko krvi proliveno, toliko je ozbiljnog oružja već iskorišćeno, kazao je Stojičević.

Na pitanje zašto je kontrola nad Hersonom toliko važna i da li će to biti prelomna tačka nakon sukoba, Branislav Ristivojević je rekao sledeće:

– Herson sam po sebi nije toliko važan, koliko je bitno to što se nalazi na Crnom moru i da se4 nalazi zapdno od Kirma. Rusija je sa Krimom rešila sve svoje probleme još 2014. godine, njen geostrateški položaj zahteva da ima kontrolu celokupnog Crnog mora. Mislim da će u ovoj specijalnoj vojnoj opearciji kraj doći onda kada Herson bude oslobođen, odnosno kada ruska vojska bude imala kontrolu na ovom delu fronta, istakao je profesor Ristivojević.

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter