Izvor: BSC Happy
27.07.2023 u 20:57
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zelenski u panici jer GUBI PODRŠKU Zapada!

U toku je 519. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

O trenutnoj situaciji u Ukrajini i stanju na frontu u večerašnjoj emisiji „AKTUELNOSTI“ na Hepi televiziji  razgovarali su: Nikola Šainović – bivši premijer Srbije, Dragan Vasiljković – kapetan Dragan i Branko Lukić – advokat.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika u Ukrajini ratuje o trošku Evrope

Forum Rusija – Afrika treba da pokaže potencijal Afrike danas i koliki će biti u budućnosti, međutim evropljani su potencijal Afrike otkrili odavno, ali su ga koristili za svoju dobropit, na pitanje koliko ova situacija šteti Evropi, a doprinosi Africi i Rusiji, Nikola Šainović rekao je sledeće:

– U ovo vreme velikog rata, ovo je sve deo geopolitičkog rata i geopolitičke podele. Ova reakcija Afrike da danas dođe u Moskvu je velika demonstracija, da Afrika želi nezavisnu politiku, spas Afrike je naravno da se odvoji od kolonijalnih sila, oni to znaju. To se nije juče događalo, nastavak kolonijalizma kroz razne forme neokolonijalizma traje do danas. Oni demonstriraju danas kad Zapad uvodi maltene krstaški rat protiv Rusije. Oni demonstriraju da će afrička unija doći u Moskvu, i reći evo naši potencijali su u saradnji sa vama, zato što ih Rusija naravno neće kolonizirati, niti im je to ikada bio interes, slična je stvar i sa Kinom. Oni hoće da pokažu, kao što smo nekada mi imali u vreme nesvrstanih, hoće da pokažu sposobnost da sami grade svoju politiku. Ono što mi treba da znamo za nas, jeste to da borba ima smisla, hrabrost ovih zemalja potvrđuje da to ima smisla. U odnosu na nas, to što 106 zemalja ne priznaje Kosovo, to nije zato što oni nas vole, a ne vole amerikance, to je zato što vole sebe i hoće da očuvaju svoju poziciju i to se potvrđuje na više mesta. Svet želi samostalnost kao elemenat slobode, kao elementa hleba i budućnosti, ističe gospodin Šainović.

U Rusiji svi vide prijkatelja i saradnika, kao što je to sada primer sa Afrikom, jedino Evropa ne želi to da vidi, više o tome govorio je Branko Lukić.

– Evropa je kolonizatorska, oni su naučili da žive na drugi način od Rusije. Rusija se uvek oslanjala na sebe i svoja bogatstva, a Evropa je pokušavala da „isisava“ bogatstva iz ovih i azijskih i afričkih država. Sovjetski Savez kakav god on bio, igrao je pozitivnu ulogu u vreme kada su afričke države sticale nezavisnost, u isto to vreme je Rusija pomagla Africi, pritom i danas vidimo da se kroz Vagner bore protiv terorista koje su osnovali Amerikanci i Zapad i bore se da uspostave stabilnost na afričkom kontinentu, dakle, to je jedna dugotrajna politika Rusije i dugotrajna antipolitika Zapada koji je iscrpljivao taj afrički i azijski kontinent decenijama i vekovima, rekao je advokat Lukić.

Svi su se pitali da li će ovaj forum uopšte i biti održan, pošto se Amerika dugo protivila tome i bilo je pitanje da li će američki zvaničnici doći, s obzirom na to da su došli, sada je pitanje šta će biti rezultat Samita Rusija – Afrika.

– Ja imam jedan drugačiji pogled nego većina ljudi, nisam strateg, ja sam taktičar, ja se bavim konkretnim dokazima. Moramo da shvatimo da je do drugog svetskog rata bila britanska imperija koja je vladala svetom, ta imperija je bila toliko velika da tu sunce nikada nije zalazilo. Ista ta bitanska imperija je propala, tačnije preuzeta jer je izgubila rat sa Amerikom, podredila se Americi jer su videli da gube, tako da ona nije uvek bila blizak saradnik sa Amerikom, nisu oni ni danas toliko bliski koliko mi to vidimo. Amerikanci su preuzeli Australiju i sve te afričke zemlje. Posle drugog svetskog rata Amerika je formirala Nemačku kao jednu najveću državu u Evropi i onda preko nje kontrolišu čitavu Evropu. Ali, moramo da znamo, nemci ne donose nijednu odluku sami, verujte, oni su samo mali pijuni koji spovode naredbe koje dobijaju iz Vašingtona, rekao je kapetan Dragan.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter