Izvor: BSC HAPPY
26.07.2023 u 21:08
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika u Ukrajini ratuje o trošku Evrope

U toku je 518. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

O trenutnoj situaciji u Ukrajini u večerašnjoj emisiji „AKTUELNOSTI“, razgovaraju oficir KOS-a Ljuban Karan, profesor Uroš Šuvaković i naučni saradnik Dragan Petrović.

Ljuban Karan kaže da Rusi ne prave greške kakve pravi ukrajinska strana, koja je stavila težište na propagandu i podizanje morala vojske. „To sada dolazi na naplatu. Ukrajinski generali se čude kako su Rusi organizovali odbranu“, kaže Karan podsećajući na tri pojasa odbrane, dugačkih hiljadu kilometara. Karan smatra da Rusi ne moraju da po „močvarama jure ukrajinsku vojsku“, već da su u mogućnosti da čekaju da potpuno oslabe.

Uroš Šuvaković ocenjuje da je ozbiljnim analitičarima, još na početku specijalne vojne operacije, bilo jasno da Ukrajina ne može da pobedi. Suštinsko pitanje nije do kada će Evropljani da budu na strani Ukrajine na štetu svojih poreskih obveznika. već je pitanje do kada će ih Bajdenova administracija gurati u tako nešto, kaže Šuvaković. „Suštinski gledano, Amerika ovde ratuje o trošku Evrope. I to je svima jasno po enormnom padu standardu Evropljana i po ne tako drastičnom padu Amerikanaca“, objašnjava Šuvaković.

Dragan Petrović smatra da je ukrajinska država kidnapovana. „Kada pogledamo dosadašnju situaciju videćemo da na teritoriji koju kontroliše Kijev postoji autokratski sistem, koji ne trpi alternativno mišljenje. Na taj način se pojedinac dovodi u situaciju da prihvati da ode na front ili će emigrirati“, kaže Petrović. Dodaje da Rusija ima prilično uspešnu strategiju multivektorskog sučeljavanja sa Zapadom, te da se na terenu u Ukrajini „bori jednom rukom“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika u Ukrajini ratuje o trošku Evrope”

  1. Sto me interesuje da li ce uopste i ako hoce kada ce se to desiti da se Evropske drzave konacno osveste i uvide sta je za njih najbolja opcija, naravno stalno treba pricati da ne skrenu u nacizam , odmah im obajsniti da ne trose ni vreme ni ljude niti da svoje drzave vracaju u nazad jer se zna da Rusija to nece tolerisati a ima i dozvolu za to . znaci sve bi bilo legalno u toj borbi . Ne sme Evropa ponovo biti iskoriscena na isti nacin , objasniti kako se sve to zavrsilo i ko je najodgovorniji bio za to, mozda bude isto i danas , reci Evropo vec jednom , NECEMO RAT NA SVOJIM PROSTORIMA , KOME JE DO RATOVA NEKA RATUJE ISKLJUCIVO NA SVOM PROSTORU .
    Fenomenalna stvar je ta sto je Sojgu obisao Severnu Koreju , ako bi doslo do onog najgoreg scenarija mislim da bi pored silnih brzopotezno razmenjenih raketa poslednja bila ona raketa koja bi bila ispaljena iz Severne Koreje i tada bi bio zaista kraj .
    Nema bolje TV emisije od Aktuelnosti.

    3
    0
    Odgovori
  2. Još jedna Romanićeva odlična emisija!
    Šuvaković me uvijek iznova oduševljava svojim vrlo točnim i istinitim činjenicama, te zaključcima, koje izgovara na nekakav neformalan način, u formi slobodnog razgovora!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter