Izvor: bsc happy
03.11.2023 u 17:54
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ SAMO NA HAPPYTV: Koliko je svet u opasnosti zbog najavljene sveobuhvatne podrske SAD Izraelu

Emisija "Aktuelnosti" bavi se geopolitičkim temama i globalnim promenama u svetu. Fokus emisije prevashodno bio je baziran na dešavanja na rusko ukrajinskom frontu, poslednjih dana bavi se do sada neviđenim sukobom na bliskom istoku gde dešava neverovatno bombardovanje gaze i gde mediji svakog dana objavljuju da je stradao veliki broj civila.

U večerašnjoj emisji govore , Branko Lukić, Đuro Bilbija,Dragan Stanojević. Sveobuhvtnu pomoć sa rečenicom dok god bude bilo  Amerike, podržavaćemo Izrael, najavio je i američki državni sekretar Antoni Blinken. Za Đura Bilibiju to nije ni malo iznenadjujuće da Amerika tako nastupa.

  • Uloga Amerike nije još uvek čista ni još uvek vidljiva, i sve ono što oni podržavaju oni su i objavili. To se vidi da ne podržavaju ni američkog generalnog sekretara Portugalca Antonija Gutjeresa,nisu stali iza njega, samo zato što se usudio da kaže nešto što njima nije bilo po volji , a reako je da neko 50 godina guši ideju da Palestinci dobiju državu. Na tome što se Palestincima oduzima zemlja . Iza toga apsolutno stoje Amerikanci kaže Bilbija.

Kao ilustraciju daje nemačko istraživanje iz 2008  gde su Amerikanci korumpirali 143 države da glasaju kako im je volja.I još dodaje da na osnovu tog istraživanja možemo verovati i da se ista stvar dešavala i nakon perioda koji je istraživan.

  • To je bila neka novčana pomoć, u obliku političke korupcije. Amerikanci su korumpirali predstavnike 143 države da glasaju , kroz odobravanje američkog povoljnog novca i ucenjivanja i grantova. Davanje miga svetskoj banci za povoljne kredite Nemci utvrdili i napravili istraživanje o svemu tome.  maerikanci nisu dozvolili kada je u pitanju Bliski istok ništa u čemu oni ne igraju glavnu ulogu.

Neke stvari stvaraju zbunjujuću sliku. Jer u časopisu Forin Afers , objavio da Bliski Istok  decenijama nije bio spokojniji nego u tom trenutku, sedam dana nakon toga dešava se napad Hamsa.

  • Neko je kopao tunele i kako je moguće da niko nije video, pazite takav iskop zemlje kako je moguće da niko nije primetio. Kako je moguće da u formiranju Hamasa kao protivteži Fatahu Jasera Arafata, učestvuje i Amerika i izrael. I kako je moguće da tolike lansere ispaljene na Izrael nije primetio? Pita se urednika portala Fakti.

Sagovorni analiziraju pogled Rusije i predloge za rešavanje bliskoistočne krize, ali da je uloga Amerike kao osnovnog organizatora najnovijeg sukoba primarna, slaže se i Dragan Stojanović

  • Većini ljudi koji prate situaciji je jasno da je sve ovo osmišljeno i ništa nije slučajno i nemoguće je da se ne vidi toliki broj raketa, celokupna priprema je i za najobičnijeg laika bila očigledna, i za Amerikance je jasno da imaju doupnike i obaveštajce u Hamasu ali ne zna da li su prećutali. Jer je Americi kako kaže neophodno da ima jedano ratište gde bi plasirala i održala svjou vojnu industriju. Oni nisu dozvoljavali mešanje Ruske federacije iako Rusija ima dobre odnose sa obe ove države.

Sve je prema intersu Amerike i sve što se dešava u Gazi pravi paralelu sa ukrajinskim frontom.

  • Ne može se zločin koji je odvratan i koji je počinio Hamas, opravdati masovnim zločinima, koji se sada čine i samo zamislite da je Rusija jedan dan uradila ono što radi Izrael. Oni imaju cilj da uniste celopkupno stanovništvo i ne intersuje ih broj žrtava.

Sve ono što se sada dešava jeste poziv za činjenje ratnih zločina i sigurno će generacije Izraelaca scionista i onih koji to nisu trpeti zbog zločina. I prema mišljenju Branka lukića umesto da grade dobre odnose budućnost tog natoda neće biti sjajna.

  • Znamo da im nije dobar položaj zato što su okruženi sa milionima muslimana, međutim umesto da grade dober odnose sa muslimanima, oni su celu istoriju svoje države gradili na sukobljavanju sa muslimanima posle drugog svetskog. Izrael je uvek imao podršku Amerike, oni su američki nosač aviona . Izrael je napravljen na tom prostoru to je jasno kao dan, kaže Lukić

Advokat naglašava da uporište za sve ovo može biti nadjeno u pravilima, ali nikao ne može biti opravdano u pravnom smislu.

  • Pravila su jedan logički nonsens humanitarno međunarodno pravo ili krivično kako god ga zvali ne zna šta su ta pravila. I onda u takvim pravilima možda može da se napiše i nekakvo opravdanje i ja mislim da nema nikakve dileme da je Amerika ovo sve izazazvala . Saliven se samo nekoliko dana pre dogovorio sa Hamasom i sa Izraelom. Izrael je i stvorio Hamas i više puta je to bilo naglašeno i u mnogima emisijam i vašim takođe smatra Lukić 

Sagovornici naglašavaju da je od kontrolisanog haosa koji je Amerika želela da napravi izazval je pravi haos i uništila kredibilitet koji je imala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter