Izvor: Kurir.rs
30.08.2023 u 11:58
0

DA LI BISTE PREPOZNALI MALOG GLOGOVCA? Prvu ulogu ostvario je kao srednjoškolac u omiljenoj domaćoj seriji!

Legendarni glumac Nebojša Glogovac, rođen je na današnji dan 1969. u Trebinju u SR Bosni i Hercegovini. Sa porodicom se iz Trebinja preselio u Opovo, 1974. godine, a nakon godinu i po dana u Pančevo, gde je Nebojšin otac dobio službu kao prota u Uspenskoj crkvi.

O njegovim rolama se i danas priča, a malo je poznata činjenica da je pre studija glume upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija predomislio se i 1990. godine je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Počeci

Čuveni Glogi jednu od prvih uloga ostvario je u omiljenoj seriji „Bolji život“ Siniše Pavića. Bila je to prva velika porodična serija Radio-televizije Beograd sa 82 epizode. Generacijski sukobi, odnos urbanog i ruralnog, večita borba malog čoveka za bolji život, ali i snažan društveni komentar učinili su da „Bolji život“ postane jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas citira, gleda i razume. Kroz težnju junaka za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

I danas je rado gledana svaka njena repriza, a to što se trenutno emituje na Kurir televiziji povod je da se prisetimo i ostalih junaka koji su je učinili kultnom. Svoju karijeru pred kamerom upravo u ovoj seriji počeo je i glumac Nebojša Glogovac.

Tada je još bio srednjoškolac koji se interesovao za glumu, a u ovoj popularnoj seriji pojavio se u nekoliko epizoda kao školski drug Slobodana Bobe Popadića, kojeg je glumio Dragan Bjelogrlić.

Neprepoznatljiv ili ipak ne?

Iako je imao malu ulogu, Glogovca je publika primetila zbog upečatljivog izgleda sa kovrdžavom kosom i harizme kojom je plenio.

Sve što se kasnije dogodilo na profesionalnom planu ovog umetnika ostalo je istorija, počevši od rola u ostvarenjima „Rekvijem za jedan san“, „Raj“, „Vukovar, jedna priča“ do filma „Ubistvo s predumišljajem“, koji ga je učinio slavnim.

Youtube pritscreen

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter