Izvor: Alo
20.03.2024 u 19:26
0

DRAMA U VELIKOJ BRITANIJI: Policija se umešala u SKANDAL sa Kejt Midlton, stvari izmakle kontroli

Drama oko nestanka Kejt Midlton ne prestaje.

Nadležni organi u Velikoj Britaniji, tačnije policija, dobili su nalog da razmotre tvrnje po kojima su zaposleni na privatnoj klinici, u kojoj je operisana Kejt Midlton, pokušali da pristupe poverljivoj dokumentaciji u vezi sa njenim zahvatom.

Informacije je potvrdila i tamošnja ministarka zdravlja, a zahtev je usledio nakon informacija objavljenih u britanskim medijima.

– Osim u slučaju kada brinete o određenom pacijentu ili ako vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smeli da imate pristup njegovom zdravstvenom kartonu – rekla je ona za radio LBC, ističući kako je od policije zatražila da istraži taj slučaj.

U saopštenju londonske policije stoji da „trenutno nije upoznata sa takvim podacima“.

Odeljenje britanskog poverenika za informisanje (ICO) ispituje tvrdnje, a takođe i nadziru proveru propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

– Možemo da potvrdimo da smo primili izveštaj o kršenju i procenjujemo dobijene informacije – rekao je portparol, a potom su se oglasili i sa klinike.

– Čvrsto verujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u pogledu svojih medicinskih podataka – rekli su sa klinike.

Portparol Kensingtonske palate odbio je da potvrdi ili da demantuje informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter