Izvor: b92
04.09.2020 u 22:22
0

POZNATI DOBITNICI ZLATNIH ARENA: Srpski film „Otac“ među njima

Na 67. izdanju Pulskog filmskog festivala filmu „Tereza 37“ pripalo je još pet Zlatnih arena i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenario Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić i za masku Snježani Gorup.

Tri Zlatne arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ reditelja Milana Trenca i to Zlatnu arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radetu Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja i za muziku koja je dodeljena Igoru Paru.

PROČITAJTE JOŠ…

POTPISAN SPORAZUM u Beloj kući! Beograd i Priština POSTIGLI SPORAZUM!

OGLASIO se Vučić! Evo ŠTA KAŽE o POTPISANOM SPORAZUMU sa Prištinom!

NAJVAŽNIJE OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Potpisali smo bilateralni sporazum sa SAD u kome Priština nije pomenuta

MILICA JE SKOČILA U SMRT DA BI SAČUVALA ČAST: Ovo su njene poslednje reči!

TRAMP SE SETIO NOVAKA: Imate dobrog tenisera! Vučić: Najboljeg na svetu! VIDEO

ŠTA MARIĆ RADI NA ODMORU? Fotografije govore više od hiljadu reči! (GALERIJA)

Filmu „Mater“ reditelja Jure Pavlovića pripale su dve Zlatne arene – za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada „Breza“ za najboljeg debitanta, dok je film „Mare“ rediteljke Andree Štake osvojio takođe dve Zlatne arene i to za kostimografiju Sari Giancane i Valentini Vuković i za scenografiju Jani Plećaš.

Zlatna arena za vizuelne efekte u filmu dodeljena je Vedranu Štefanu za film „Ideš? Idem“ reditelja Ljube Zdjelarevića.

Prvi put u istoriji Pulskog festivala nagrada publike je dobila ocenu 5.0, i tu nagradu odneo je film „Otac“ srpskog reditelja Srdana Golubovića.

Zlatna arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodeljena.

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna arena za najbolji film dodeljena je filmu „Agina kuća“ rediteljke Lendite Zequiraj, za režiju Metodu Pevecu za film „Ja sam Frenk“ a za glumačko ostvarenje dodeljena je Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu „Otac“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter