Izvor: BSC Happy
20.11.2023 u 15:14
0

„KADA ODU NAJVEĆI, SVET ZASTANE, A NEBO SE OTVORI DA PRIMI VELIKANA“: Bjelogrlić emotivnim govorom rasplakao sve prisutne

Glumac Dragan Bjelogrlić najlepšim rečima oprostio se od voljenog Žarka Lauševića.

Sa knedlom u grlu i setom u glasu, Dragan Bjelogrlić pokušao je da nađe adekvatne reči, kako bi uputio poslednji pozdrav velikom Žarku Lauševiću.

– Kada odu najveći svet zastane, disanje se zaustavi, srce se stegne, a nebo se otvori da primi velikana, ovim rečima Bjelogrlić je započeo svoj govor, i iste sekunde raznežio sve prisutne koji nisu krili suze i bol.

SVI SU U SUZAMA APLAUDIRALI: Komemoracija Žarka Lauševića – „Posle lutanja i patnje, vratio se ponovo da zablista u punom sjaju“ (FOTO, VIDEO)

– Žarka sam voleo da gledam, da čitam, da sa njim radim, a najviše od svega – volio sam sa njim da pričam. Pričali smo dugo i polako, o umetnosti, o glumi, o životu i životnim iskušenjima, o pravdi i nepravdi, o nacijama, verama, o svemu. Svaki taj razgovor u Spužu ili Njujorku, da li se dešavao u pauzama snimanja, ili u kafanama gde se dočekivala zora, svi ti topli razgovori odisali su njegovom gospodskom diskrecijom bez zadiranja u sagovornikovu intimu, rekao je on, a potom je govorio o svom poslednjem susretu sa Žarkom.

Poslednji susret beše pre manje od mesec dana, na terasi tvoje bolničke sobe na Bežanijskoj kosi. Ti, Anita i ja, pričali smo dugo i polako…Bio je topao jesenji dan, jeli smo teletinu sa Durmitora i pili koka-kolu. Rekoh ti tada kako je to najljepši dan posle dugo vremena. Nisam znao da ću ga pamtiti kao jedan od najlepših u životu. Poslednja slika – ti stojiš na trasi bolnice Bežanijska kosa,  dalje si lep, mašeš mi i vičeš – ‘Vidimo se Bijelo’. Vidimo se, Žare, u nekom bolem svetu, ako zaslužim da stojim pored tebe”, rekao je Bjelogrlić za kraj i jasno pokazao da se ljudi poput Žarka Lauševića nikada neće zaboraviti.

Ceo govor Dragana Bjelogrlića možete poslušati ovde:

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter