Izvor: HAPPYBSC
21.09.2023 u 16:05
0

KRAJ JEDNE ERE,TEKTONSKE PROMENE NA MEDIJSKOJ SCENI: Čuveni Rupert Mardok odlazi u penziju, predao upravu sinu Laklanu

Upert Mardok se povlači sa mesta predsednika upravnog odbora Foks Corp. i Nevs Corp. nakon skoro sedam decenija karijere, i postaće predsednik emeritus svake kompanije. Njegov sin Laklan Mardok postaće jedini predsednik Nevs Corp. i nastaviti kao izvršni predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Foks, navodi se u saopštenju kompanije

Devedestdvogodišnji Mardok saopštio je da se povlači i da će ga naslediti sedamdesetogodišnji sin Laklhlan. Milijarder će preuzeti novu ulogu predsednika emeritusa, a njegov sin Lahlan će postati jedini predsednik oba preduzeća, izjavljujući: „Naše kompanije su u dobrom zdravlju, kao i ja“.

U izuzetnom pismu osoblju, 92-godišnjak je rekao: „Pravo je vreme da preuzmem različite uloge, znajući da imamo zaista talentovane timove i strastvenog, principijelnog lidera u Laklanu.

Zaista sam ponosan na ono što smo zajednički postigli tokom decenija. Imamo sve razloge da budemo optimisti u vezi sa godinama koje dolaze – svakako jesam, i planiram da budem ovde da učestvujem u njima. Ali borba za slobodu govora i, na kraju, slobodu misli, nikada nije bila intenzivnija’.

Insistirajući na tome da se ne povlači iz svakodnevnog vođenja svoje imperije, rekao je: „Ceo svoj profesionalni život svakodnevno sam bio angažovan na novostima i idejama i to se neće promeniti. U svojoj novoj ulozi, garantujem vam da ću svakog dana biti uključen u takmičenje ideja.

Mardok se ženio četiri puta i ima šestoro dece sa tri svoje žene. Dugo se u javnosti spekulisalo o tome koje će od njegovo četvoro starije dece — Prudens, Elizabet, Laklan i Džejms, preuzeti od njega.

Danas je to potvrđeno kao Lachlan, koji je odao počast zaostavštini svog oca.

U izjavi je rekao: „U ime odbora direktora FOKS-a i Nevs Corp-a, rukovodećih timova i svih akcionara koji su imali koristi od njegovog napornog rada, čestitam svom ocu na njegovoj izvanrednoj 70-godišnjoj karijeri.

„Zahvaljujemo mu na njegovoj viziji, njegovom pionirskom duhu, njegovoj nepokolebljivoj odlučnosti i trajnom nasleđu koje ostavlja kompanijama koje je osnovao i nebrojenim ljudima na koje je uticao.

„Zahvalni smo što će služiti kao predsednik emeritus i znamo da će nastaviti da pruža cenjene savete obema kompanijama.

Portparol je potvrdio da će Laklanova nova uloga početi nakon godišnjih generalnih sastanaka sredinom novembra.

Medijski mogul je ušao u novinski biznis 1950-ih, a postao je glavni holivudski direktor 1985. kada je kupio Tventieth Centuri Fok od naftaša Marvina Dejvisa za 600 miliona dolara.

U dopisu zaposlenima, Mardok je napisao: „Ceo svoj profesionalni život, svakodnevno sam bio angažovan na novostima i idejama, i to se neće promeniti.

„Ali pravo je vreme da preuzmem različite uloge, znajući da imamo zaista talentovane timove.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter