Izvor: Kurir
22.10.2023 u 07:20
0

OVO JE KAPELA U DVORCU DRAGANE MIRKOVIĆ: Tu se molila Marija Terezija, pogledajte kako je folk zvezda renovirala zamak Ebenfurt

Dragana Mirković ekskluzivno otvorila vrata svog magičnog dvorca. Folk zvezda pre dve decenije je sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila ovu građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

– Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici – govorila je Dragana svojevremeno.

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Dragana i njen suprug odlučili su da preurede građevinu uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da insistiraju na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter