Izvor:
27.11.2019 u 16:59
0

MALI NOVOSAĐANI DOBILI KULTURNO OKUPLJALIŠTE Danas otvoren Dečiji Kulturni centar!

Novosadski dečji kulturni centar počeo je danas sa radom, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na otvaranju istakao da će sada grad imati kontinuitet u dešavanjima za najmlađe, koji će tokom cele godine moći da uživaju u bogatim sadržajima, pored raznovrsnih programa i manifestacija tokom raspusta.

– Veoma sam ponosan na sve ljude koji su učestvovali u formiranju ovog kulturnog centra posvećenog najmlađim Novosađanima. Ovo je investicija, pre svega u bolju budućnost, u našu decu – rekao je Vučević.

On je dodao da će centar imati moderno opremljen galerijski prostor, kako bi najmlađi imali najbolje uslove za rad.

– Adaptirano je 600 kvadratnih metara, a likovni atelje, učionice, multifunkcionalna sportska hala i sve što je neophodno za učenje, druženje i uživanje klinaca, obogatiće prostor galerije – rekao je Vučević.

Kako je dodao, ovo je još jedna kulturna stanica u gradu kao deo projekta EPK2021.

– Nekada je Novi Sad imao samo jedan kulturni centar u centru grada, a sada ih imamo u Futogu, Kisaču, Rumenki, zatim Kulturne stanice ''Eđšeg'' i ''Svilara'', a radi se i na otvaranju nove stanice ''Najlon'' koja će pokrivati Klisu i Slanu baru – rekao je Vučević.

On je dodao da će se i na Novom naselju raditi na novoj stanici, kao i na rekonstrukciji Kulturnog centra "Petefi Šandor" na Telepu.

– Smatram da ćemo brzo doći do devet kulturnih stanica na teritoriji grada – rekao je Vučević i pozvao najmlađe da zajedno sa roditeljima, učiteljima ili nastavnicima posete Novosadski dečji kulturni centar.

Direktorka NSDKC Aleksandra Lukić istakla je da je cilj bio da deca od najmlađeg uzrasta razviju potrebu za kulturom i stvore permanentnu naviku za pohađanje kulturnih aktivnosti.

– Ovo je najnovija gradska ustanova kulture koja je posvećena deci najmlađeg uzrasta, kao i mladima koji završavaju srednju školu. U ovom prostoru će zaposleni i angažovani saradnici svoje aktivnosti temeljiti na dugogodišnjem radu sa najmlađima i na bogatom iskustvu – rekla je Lukić.

Radovi na adaptaciji prostora za potrebe nove gradske kulturne ustanove počeli su početkom jula, a u centru je predviđen program sastavljen od muzičkih i filmskih festivala, programa kulture, likovnih i dramskih radionica, dečjih izložbi, dramskog studija, pozorišnih predstava i savremenog cirkusa, saopštio je grad Novi Sad.

Funkcionisanje Novosadskog dečjeg kulturnog centra realizovaće se kroz dve vrste programa.

Prvi je saradnja s novosadskim predškolskim ustanovama i osnovnim školama, u okviru koje će deca imati priliku da organizovano dolaze na programe, a druga su aktivnosti na koje će deca dolaziti s roditeljima.

To je najmlađa ustanova kulture koja je počela sa radom u maju 2019. godine, čiji je osnivač Novi Sad.

U svojoj praksi oslanjaće se na programe realizovane u okviru Manifestacije kulture i obrazovanja dece "Raspustilište" koja ima tradiciju dugu preko 35 godina u gradu, stoji u saopštenju.

Na otvaranju su nastupili Hor OŠ "Petefi Šandor" i "Mali bend Do Re Mi". Radovi su finansirani iz budžeta grada sa 20 miliona dinara, a izvelo ih je JKP "Stan".

Tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter