Izvor:
20.10.2019 u 10:38
0

LAPOVO IMA KULTURNU BAŠTINU: Direktorka Kulturno-turističkog centra objasnila KOLIKO ovo mesto VREDI! (FOTO)

Gošća ovog jutra u emsiji "Prelo u našem sokaku", bila je direktorka Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja", Dejana Banković, koja nam je ispričala kakve sve još zanimljivosti krije Lapovo, pored dobro razvijene privrede.

Treba posebno staviti akcenat na kulturi, koja treba da bude sastavni deo naših života, te i da radimo na tome da se kao jedno naselje uspe u njenom proširenju i prenošenju.

– Mogu reći da se ove godine aktiviralo čak tri pozorišta za decu. U okviru KTC mi imamo i likovni klub koji svakog meseca ima kolektivne izložbe. Takođe postoji i likovna kolonija. Postoje i muzička škola, najbolji djaci sviraju na harmonici. Od turističkih manifestacija, posebno se izdvaja "Lapovački kotlić" koji je ove godine obeležio 10 godina. – dodala je direktorka Dejana Branković.

Pored direktorke, gost je bio i Dejan Ivanović koji u sklopu KTC drži sekcije amaterskog filma, te je izrazio oduševljenje zbog zainteresovanosti dece, ali je progovorio i o svojim projektima.

Imam dva filma do sada, prvi možete pronaći na mom youtube kanalu. Prvi deo filma je dokumentarni, a drugi deo je igrani, možete ga pronaći i na mom fejsbuk kanalu. Kada su bile promocije, film je imao i preko 300 ljudi. Zajedno sa filmom "Kumova ženidba" koja je ređen po istoimenoj pozorišnoj predstavi, i to je bilo humnitarno za našu sugrađanku. Imamo sekciju amaterskog filma, tu su deca od 4 do 60 godina, jer svako ima dete u sebi. – istakao je Ivanović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter