Izvor:
04.04.2019 u 17:29
0

MILOŠ BIKOVIĆ: Svetska distribucija filma nije prekinuta!

– Velika Britanija je važila za kolevku demokratije, i ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma, kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita – kazao je Miloš Biković posle komentara londonskog Tajmsa da film "Balkanska međa" svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.

U komentaru objavljenom 31. marta, film koji govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma, se stavlja u kontekst "meke sile" Rusije.

"Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim zemljama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu, u opasnosti su život i sloboda".

Biković koji igra jednu od glavih uloga u ovom filmu je izrazio žaljenje što se kako kaže jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanca i Rusa.

– Prema informacijama od naših partnera, distrubuterekih kuca 20 Century fox i Amadeus iz Londona, svetska distribucija filma nije prekinuta. Istovremeno, sa velikim zadovoljstvom isticem i da je distribucija u Srbiji iznenadila sve nas koji smo radili na ovom filmu i da posle dve nedelje možemo da se pohvalimo sa vise od 150.000 gledalaca – kazao je Biković.

Film "Balkanska međa", koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma. U filmu "Balkanska međa" koji je režirao Andrej Vologin osim Bikovića glume Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kucenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter