Izvor:
21.02.2017 u 00:59
0

TUŽILAŠTVO ODBACILO KRIVIČNU PRIJAVU: Halid Muslimović platio kaznu od 80.000 dinara!

Treće osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv Halida Muslimovića, nakon što je pevač uplatio novčanu kaznu u iznosu od 80.000 dinara u humanitarne svrhe na namenski račun Vlade Srbije.

Pevač Halid Muslimović je u petak, 17. februara, oko 20 časova u Surčinskoj ulici u Beogradu svojim automobilom marke “pežo 307″ zakačio i oborio maloletnu Minu P. zbog čega je bio osumnjičen za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja.

Nakon svojevoljnog i momentalnog priznavanja krivice, pevaču je naloženo da uplati novčanu kaznu od 80.000 dinara u humanitarne svrhe.

Nakon što je izvršio uplatu, Treće osnovno javno tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv Muslimovića, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

On je napominuo da je u ovom slučaju primenjen institut “oportuniteta”, koji se često primenjuje u lakšim saobraćajnim predmetima.

Institut opotuniteta, odnosno odlaganje krivičnog gonjenja, primenjuje se za lakša krivična dela, uz obavezu da okrivljeni nešto uradi ili uplati određenu sumu novca u humanitarane svrhe, pre nego što se donese rešenje o odlaganju krivičnog gonjenja.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter