Izvor: agencije
23.10.2023 u 19:11
0

ZAČUĐENI I VELIKANI: Skorseze i De Niro prevrtali očima na Dikapriove improvizacije u novom filmu

Leonardo Dikaprio je poznat po improvizacijama na filmskim setovima. Neki od najupečatljivijih trenutaka njegovih filmova, poput scene u Titaniku kada kaže "Ja sam kralj sveta!", ili u "Vuku s Vol strita" u kojoj traži od svojih prijatelja da pokušaju da mu prodaju olovku, bili su rezultat improvizacije. Međutim u drami Martina Skoresezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" improvizacije nije uvek bila dobrodošla

Glumačku postavu „Ubistva pod svetinom mesecom“ predvodili su Leodardo Dikaprio i Robert de Niro, a reditelj Martin Skorseze je u nedavnom intervju za Telegraf otkrio da dvojica glumaca nisu mogli biti više različiti u svojim pristupima scenariju.Prema rečima reditelja, Dikapriova improvizacija je bila „beskrajna“, dok je De Niro „odbijao da priča“.

„TRPELA JE VERBALNE UVREDE ZBOG IZGLEDA“ Ćerka glumca Ivana Jevtovića prošla kroz vršnjačko nasilje

„Svako malo, Bob i ja bismo se pogledali i malo zakolutali očima. I rekli bismo mu: ‘Ovaj dijalog ti stvarno nije potreban’“, otkrio je 80-godišnji reditelj.

Skosezeov najnoviji film, za koji je Dikaprio ranije rekao da je remek delo, zasnovan je na istinitoj priči, u čijem fokusu je ljubavna priča Ernesta Burkharta (Dikaprio) i Moli Kajli (Lili Gledstoun), bogate pripadnice naroda Osage.

Narod Osage se obogatio pošto je na njihovoj teritoriji pronađena nafta, a njihovo bogatstvo je privuklo brojne uljeze koji su činili i zločine kako bi ga se dočepali. Niz ubistava američkih domorodaca se smatra prvim velikim slučajem koji je istraživao novonastali FBI.

Iako Dikaprio nije smeo toliko da improvizuje na snimanju ovog filma, njegove odluke su dovele do najveće promene scenarija.

U početku je bilo planirano da glumi agenta FBI koji dolazi da istraži slučaj, ali se glumcu nije svidela uloga jer je smatrao da bi fokus priče trebalo da bude na narodu Osage, zbog čega je odlučio da tumači Ernesta Burkharta, muškarca sumnjivog morala.

Skorseze se složio s Dikapriom i uz pomoć Erika Rota je izmenio ceo scenario, iako se to nije svidelo produkcijskoj kući Paramount pičers.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter