Izvor:
07.11.2016 u 01:57
0

Bizarna krađa uoči sahrane u Budisavi pokraj Novog Sada: Opljačkali sve osim urne pokojnika

Porodica Varga iz Budisave kod Novog Sada, posle smrti najstarijeg člana porodice Karolja Varge (90), juče je nekoliko sati pre sahrane doživela veliki šok. U crkvenoj sali iz frižidera u kuhinji nestali su hrana i piće pripremljeni za daću. U prvi mah nisu mogli da poveruju u ono što su zatekli i da se neko usudio da u noći između petka i subote odatle odnese bukvalno sve, pa čak i kuhinjske krpe i torbu sa začinima.

U žalosti zbog gubitka oca, i duboko potresen nemilim događajem, Oto Varga, kaže da ne može da poveruje šta su im kradljivci priredili u trenucima kada sahranjuje roditelja. Nestanak 22 kilograma junećeg mesa i veće količine pića, u subotu ujutru oko 9 sati prva je primetila njegova supruga Valerija, a odmah je obaveštena policija koja je obavila uviđaj.

– Kada sam ušla u malu salu, sve je naizgled bilo u redu, svaki tanjir na stolu je bio na svom mestu, a onda sam primetila da je jedan od prozora u sali otvoren – prepričava Valerija prizor koji je zatekla. – U kuhinji iza šanka, videla sam da nema kutija i gajbi sa pićem, a kada sam otvorila frižider, on je bio prazan, mesa nije bilo.

Po Valerijinim rečima, dan uoči sahrane posle odrađenih priprema otišli su iz sale oko 15.30 časova i zaključali je.

Kradljivci su odneli čak i bocu za butan-gas i gorionik, pa porodica Varga veruje da ih je bilo više, i da su verovatno došli automobilom.Obili su vrata na kuhinji i prozor i ušli unutra.

Otova sestra Žuža, koja je iz Budimpešte, gde inače živi i radi kao lekar, donela urnu sa očevim posmrtnim ostacima, kako bi po njegovoj želji bio sahranjen u rodnoj Budisavi, očajna je.

– Ovo je velika sramota – kaže ožalošćena Žuža, nemoćno odmahujući rukom. – Pa zar nikome ništa nije sveto!

Policija je obavila uviđaj u crkvenoj sali, i za kradljivicima se traga.

POHARANA I ETNO-KUĆA

Iste noći, lopovi su poharali i Etno-kuću KUD "Petefi Šandor", u dvorištu crkvene sale. Odatle su, po rečima Otilije Milanović, predsednice, koja je prva primetila obijena vrata i ispreturane stvari, odneli posteljinu iz 1912. godine, perjane jastuke, dunju…

– Sve je bilo ispreturano – ogorčena je Milanovićeva. – U crkvenoj sali su obili ormane, ali pehare i nagrade koje smo osvajali, srećom, nisu odneli.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter