Izvor:
26.08.2017 u 18:51
0

DA LI JE HARVI ZASENIO KATRINU? Nakon udara na Teksas, uragan ostavio ruševine! (foto)

Uragan Harvi koji je noćas protutnjao južnim delom američke savezne države Teksas uz obilnu kišu i vetrove brzine do 210 kilometara na čas, slabi kako se od obale Meksičkog zaliva kreće dalje u kopno i jutros je sa kategorije 4 smanjen na kategoriju 1, prenosi AP.

Prve informacije iz gradova duž obale uključuju izveštaje o srušenim krovovima i zidovima.

Navodi se da udari vetra sada iznose do 193 kilometara na čas, ali da je osnovna brzina vetra smanjena na 144 kilometara na čas.

Američki Nacionalni centar za uragane upozorio je ipak na "katastrofalne poplave" koje bi mogle da se dese tokom narednih nekoliko dana.

I dok uragan slabi, lokalno stanovnistvo utvrđuje štetu koju je počinio. U Rokportu, mestu blizu grada Korpu Kristi, na zgradama su pričinjena velika oštećanja, a lokalni vatrogasci čekaju da se vreme dodatno smiri kako bi izašli na teren i procenili štetu.

Očekuje se da oluja dodatno oslabi, ali da bi kiše koje donose poplave mogle da se nastave do sredine naredne nedelje.

Tanjug
Foto: Twitter/DmonDcon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter