Izvor:
03.04.2017 u 16:26
0

KAZNA ZA MONSTRUMA: Sutra presuda Rajkoviću za BRUTALNO ubistvo i silovanje male Anđeline!

Viši sud u Zaječaru izreći će sutra prvostepenu presudu Vladici Rajkoviću (28) iz sela Vratarnica podovom optužbi da je prošlog leta silovao i ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović, kao i da je ubio Draganu Stanković nekoliko godina ranije.

Tužilaštvo je od suda u završnoj reči zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva devojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao.

Za ubistvo Dragane Stanković, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića.

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković tražila je maksimalne kazne za Rajkovića – 40 godina za ubistvo Andeline i 20 godina za silovanje, dok je Rajkovićev advokat predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja dela, "jer je bio pod dejstvom alkohola".

Po našem zakonu je međutim, moguće da sud izrekne jedinstvenu kaznu od ukupno 40 godina zatvora za sva krivična dela, jer naše pravo ne poznaje "sabiranje kazni".

Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao.

On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice – da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

blic.rs
foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter