Izvor: republika.rs
27.11.2023 u 14:27
0

„SAMO DA NIJE MOJE DETE“: Majka ubice iz Ribnikara strahovala da ga ne ubiju specijalci

Prošlo je više od pola godine od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak ubica, Kosta Kecmanović, oduzeo živote svojim školskim drugarima i portiru Draganu Vlahoviću.

Majka dečaka ubice, Miljana Kecmanović, bila je na poslu u momentu pucnjave u školi koju je pohađao i njen sin, kako je tada rekla, na prvu loptu pomislila je da je Kosta jedan od žrtava.

Međutim, usledio je šok nakon što je izbezumljeno pozvala policiju i saznala da Kosta Kecmanović nije žrtva masovnog ubistva, već da je on pucao u svoje drugare i omiljenog čuvara škole.

– Miljana je rekla da je videla vest u medijima o masakru na Vračaru. U panici je zvala redom, kada je saznala da je vatru otvorio upravo njen sin, plašila se da specijalci ne ubiju Kostu. Žena je potpuno bila izbezumljena, nije znala za sebe – navodi izvor blizak istrazi za portal Republika.rs.

Kako kaže, u tim momentima kada je prihvatila činjenicu da je dečak ubica u stvari Kosta, obuzeo je još veći strah, plašeći se da će stradati u celoj toj drami.

Naime, Miljana je stavila sa strane svu decu koja su lišena života od ruke njenog dečaka, brinula se jedino da na isti način ne završi i Kosta. Majka dečaka-ubice uporno ponavlja kako ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Mesecima unazad podvlači da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima, iako to ne menja činjenicu da su životi nevine dece ugašeni, a njihove porodice zauvek su obeležene ovog tragedijom.

SLIKE RANJENE NASTAVNICE IZ „RIBNIKARA“ KIDAJU SRCE I DUŠU: Nasmejana iako je sva u zavojima „zakovana“ za krevet zbog monstruma!

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri „Molotovljeva koktela“, zatim je sve stavio u ranac i krenuo je u krvavi pir.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle u blizini – Anu Božović (12), Bojanu Asović (12) i Sofiju Negić (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu Dukić (14), Katarinu Martinović (13), Maru Anđelković (14), Emu Kobiljski (14), Andriju Čikića (14) i Angelinu Aćimović (14) i ranio još petoro školskih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter