Izvor: espreso
07.06.2024 u 12:08
0

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE ILIĆ MOGU IZAĆI NA SLOBODU! Tužilaštvo ima rok od 3 meseca da uradi jedno, inače…

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.22 sati iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju

Objavljeno: 

Od male Danke Ilić (2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva i po meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojim je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće D. D. iz Zlota, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, međutim za sada nijedno veštačenje nije ukazalo na DNK devojčice. Dok se veštačenja čekaju, Tužilaštvo saslušava svedoke, a još 3 i po meseca ostalo je do odluke o podizanju optužnice – u suprotnom osumnjičeni za zločin biće pušteni da se brane sa slobode.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.22 sati iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju. Potraga za njom od tog dana ne jenjava, a policija i tužilaštvo sve vreme pokušavaju da nađu dokaze i potvrde svoje sumnje da su devojčicu ubila dvojica muškaraca S. J. i D. D.

Dok je jedan od njih, D. D., priznao zločin i do detalja opisao kako su ubili nesrećnu devojčicu, S. J. je do utorka ćutao, a onda sve negirao.

Za dokazivanje sumnje koju imaju, tužilaštvo i policija imaju rok 6 meseci od hapšenja, u ovom slučaju nešto više od naredna 3 meseca, inače će osumnjičeni biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u ovom zakonskom roku, koliko je predviđeno da osumnjičeni najduže mogu da budu u pritvoru, a da optužnica nije podignuta, moraju da se prikupe dokazi koji će ukazivati na krivicu osumnjičenih.

Među njima su, DNK veštačenja, GPS veštačenja, svedočenja ljudi koji imaju posredna i neposredna saznanja o tome kako su se osumnjičeni ponašali posle zločina.

Za sada, ovo su ključni dokazi za smrt devojčice:

Poslednja slika Danke Ilić

Bivši ministar policije Bratislav Gašić saopštio je ranije da je Danku Ilić i njenog brata majka dovela u Banjsko polje u 13.10 sati.

Deca su se igrala u dvorištu porodične pojate, a Ivana ih je slikala. Poslednju sliku dece je poslala mužu Milošu Iliću u 13.22 sati. Dankin ujak Stefan Dragomirović u izjavi za „Blic“, rekao je da je njegova sestra snimila tu sliku tačno u 13.20 sati.

Prema iskazu jednog od osumnjičenih za ubistvo, njih dvojica su tog utorka bili na radnom zadatku u Banjskom polju, gde je trebalo da provere šaht u Ozrenskoj ulici. Stigli su u 13.20 sati.

Posle slanja poslednje fotografije, nešto malo posle 13.22 časova, Dankina majka je otišla do automobila po vodu jer joj je sin ožedneo. Kada se vratila, Danke nije bilo.

Pošto nije uspevala da nađe Danku, njena majka je u tačno 13.41 sati pozvala muža, a u 13.45 i policiju.

Bivši ministar policije Gašić je izjavio da je negde „u periodu od 13.45 do 13.52 sati Danka izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom“, i da su to potvrdila dva očevica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter