Izvor:
24.07.2017 u 23:36
0

Požar kod Kraljeva zahvatio 10 hektara šume: Manastir Studenica nije ugrožen! (VIDEO)

Šumski požar koji je danas oko 14 sati izbio u zaseocima Studenice Kamnjani i Borovci zahvatio je za sada oko 10 herktara borove šume.

Načelnik sektora za vanredne situacije Raškog okruga Radojica Kočović rekao je za Tanjug da je na gašenju angažovanjo 30 vatrogasaca i osam vozila.

"Angažovali smo vatrogasce iz Kraljeva, Ušća Raške i Kopaonika. Domaćinaštva za sada nisu ugrožena ali nam problem prave konfiguracija terena i vetrovi koji duvaju. U većem delu radi se o krunskom požaru i ne može da se proceni koliko će vremena trebati da ga stavimo pod kontrolu", rekao je Kočović.

Manastir Studenica, koji je pet kilometara udaljen od mesta požara, za sada nije ugrožen, a jedan od meštana je kazao da su se meštani i vatrogasci odmah angažovali kako bi zaustavili požar da ne krene ka domaćinstvima.

tanjug.rs
Foto: kraljevo online, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter