Izvor: Kurir.rs
18.12.2023 u 12:16
0

SEVNULA JE VARNICA I DOŠLO JE DO VELIKOG POŽARA: Očevici KOBNOG PRETICANJA kod Šapca otkrivaju jezive detalje, dvoje POGINULO

Nesreća se, podsetimo dogodila juče oko 18.45 sati na mestu Tabanovići kod Šapca.

Muškarci B. U. (68) iz Šapca i M. P. (41) iz okoline Šapca poginuli su juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada se automobil „reno“ prilikom preticanja autobusa direktno sudario sa „sitroenom“ gde su povređena tri putnika.

– Sumnja se da je do nesreće došlo usled nepažnje vozača „renoa“ koji je na tom delu puta počeo da pretiče autobuskoji je bio ispred njega. U tom manevru očigledno nije uspeo dobro da proceni da li može bezbedno da pretekne autobus u kom su bili putnici – kaže izvor iz istrage i dodaje:

– Sve se dogodilo u sekundi i došlo je do stravičnog direktnog sudara. Od siline udarca automobili su se zapalili.

Kako dalje dodaje izvor, povređeni su potom transportovani u lokalnu šabačku bolnicu.

-Delovi automobila počeli su da lete svuda po kolovozu, a potom su sevnule varnice i došlo je do velikog požara. Autobus je tom prilikom takođe, zahvaćen požarom, ali pričinjena mu je samo materijalna šteta – navodi izvor i dodaje:

– Ubrzo je požar lokalizovan, a vatrogasci su morali da izvlače putnike iz smrskanih i ugljenisanih vozila. Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt dvojice vozača „renoa“ i „sitroena“, dok je suvozač „sitroena“ B. U. (45) tom prilikom zadobio teške telesne povrede, dok su N. U. (63) i M. N. (35) prošli sa lakšim telesnim povredama.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Očevidci jučerašnje nesreće kažu da je scena udesa bila jeziva.

– Bio sam u koloni u kojoj je „reno“ preticao autobus, nažalost to mu nije bilo jedino preticanje juče, jer je i mene pretekao, slutilo je na zlo. Brzo je vozio... Nažalost, taj deo puta je ravan i često dolazi do preticanja, ali verujte, nije uvek tako bezbedan – kaže naš sagovornik i dodaje:

– Taj ravan put iako ga mi poznajemo, možda da nas prevari u proceni, što se verovatno dogodilo i vozaču „renoa“. Sve se dogodilo u trenutku i videli smo vatru, mislili smo da su svi izgoreli kad je puklo…

Kako je dalje naveo očevidac, ubrzo se stvorila kolona, ita deonica puta je bila neko vreme zatvorena.

– Nismo znali kako da pomognemo ljudima, sve je gorelo, ali brzo se lokalizovala vatra i vatrogasci su ih izvlačili – kaže sagovornik i dodaje da će ovu nesreću dugo pamtiti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter