Izvor:
08.04.2017 u 13:01
0

SKANDAL U BIHAĆU: Zdravoj ženi odstranili matericu, lekarka uhapšena!

Lekarku iz Bihaća, Nikolinu Balaban uhapsila je u petak policija pod sumnjom da je počinila teško krivično delo jer je jednu pacijentkinju bez potrebe poslala na radikalnu hiruršku intervenciju i potom na hemoterapiju, iako ona uopšte nije imala malignu bolest, preneli su lokalni mediji u BiH.

Balaban, koja je šefica odeljenja za patologiju, zaposlena u bolnici “Irfan Ljubijankić” privedena je po nalogu županijskog tužilaštva, potvrdila je portparolka tamošnje policije Snežana Galić.

Uhapšenu doktorku tužilaštvo tereti za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, odnosno nesavesnog lečenja. Mediji su ranije objavili kako su za pomenutu doktorku vezani još neki sporni slučajevi lečenja.

Poslednji je iz marta ove godine, kada se 32-godišnja Bišćanka Armina Rekić pžalila kako joj je Balaban potpuno pogrešno dijagnostikovala invazivni karcinom maternice.

Na temelju pogrešne dijagoze na Rekić je obavljena operacija uklanjanja materice, jajnika i okolnih limfnih čvorova. Nakon toga počela je da ide na hemotrerapiju i zračenja, ali naknadna patohistološka analiza uklonjenog tkiva obavljena u Sarajevu pokazala je kako ona uopšte nije imala maligni tumor.

Navodno je reč o tek jednom od deset sličnih slučajeva u kojima su benigne promene na tkivu tretirane kao zloćudni tumori.

Lekarka Balaban u bihaćkoj je bolnici angažovana od septembra 2016. gde je došla iz Prijedora, gde je takođe obavljala dužnost šefice odeljenja za patologiju.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter