Izvor: kurir.rs
19.08.2023 u 14:19
0

SRBINU UBICI STARICA U NEMAČKOJ PRETI DOŽIVOTNA! UBIO ŽENE ČEKIĆEM ZBOG 1.500 €: Zovu ga „fantom iz Švapskog Hala“

Srpski državljanin D. J. (31) ove sedmice je izveden pred sud u Hajlbronu, optužen za dva ubistva i više pljački. Prema medijskim napisima, dokazi su neoborivi te ovom čoveku preti doživotna robija. Tabloidna štampa ga je prozvala „ubicom penzionera“ ili „ubicom udovica“. Nedeljnik Štern čak piše o „fantomu iz Švapskog Hala“.

Došao je u Nemačku da pruži bolji život porodici. Ali, nije dobio radno mesto kojem se nadao. Da li je zato postao ubica?-,.

Prema optužnici, D. je prošlog decembra i januara ubio i opljačkao dve starice u njihovim stanovima u pitoresknom Švapskom Halu nadomak Štutgarta. Žene je usmrtio čekićem. Istražitelji su kao dokaze predstavili i DNK analizu nađenu na rukavicama D. J, kao i otiske cipela u lokvi krvi. Nađen je i čekić.

Prema pisanju Bilda, pomogla je „veštačka inteligencija“. Naime, D. J. je ostavio otiske na kvaki prilikom pokušaja pljačke jednog penzionera sredinom januara. Nedelju dana kasnije ubio je drugu žrtvu. Još sedmicu kasnije rešio je da spakuje porodicu i vrati se u Srbiju. Ali, do tada mu je policija već uzela uzorak pljuvačke. I tu je, pomogla „veštačka inteligencija“ koja je pokazala poklapanje dve probe DNK za samo sat i po vremena.

-Uobičajenim metodama dokazivanje poklapanja DNK može da traje i dva dana. U najgorem slučaju, morali bismo da ga pustimo da ode-, rekao je jedan istražitelj.Ovako, D. J. je uhapšen samo dan pre nego što bi napustio Nemačku. Presuda je najavljena za decembar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter