Izvor: Tanjug
30.08.2023 u 13:14
0

JEZIVA NESREĆA: Sudarilo se 5 kamiona, ima mrtvih, eksplozija na autoputu

Najmanje dve osobe su poginule u fatalnom sudaru kamiona na auto-putu u Nemačkoj u blizini grada Magdeburg. Policija dugo nije mogla da priđe mestu nesreće jer je bilo previše opasno.

Do incidenta je došlo u utorak oko 12.15 sati. Vozač kamiona koji je prevozio opasnu robu udario je u tri kamiona, a onda se peti kamion natovaren kontejnerima pod visokim pritiskom napunjenim azot-oksidom (gas za smeh) zakucao u njih.

Nakon udesa usledila je dramatična lančana reakcija: od sudara su se kamioni zapalili, a plamen se proširio na transport opasne robe. Boce sa gasom koje su bile natovarene na jedan od kamiona eksplodirale su iznova i iznova.

Crni dim se dizao u nebo, eksplozije su odjekivale, dok su vozači trčeći bežali sa mesta nesreće.

„Nekoliko vozila koja su se približivala mestu nesreće oštećena su od letećih krhotina. Sudar je rezultirao brzim razvojem požara i širenjem plamena“, rekla je uveče portparolka policije.

Bild prenosi da policija dugo nije mogla da priđe mestu nesreće jer je bilo previše opasno. Tek u večernjim časovima, satima nakon nesreće, spasilačke službe su uspele da priđu mestu nesreće i započnu spasavanje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter