Izvor: Tanjug
11.02.2021 u 12:40
0

U Pomoravlju 83 požara tokom, jedno lice stradalo

 Komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Jagodini Saša Ignjatović, izjavio je da je od pocetka grejne sezone u Pomoravskom orugu bilo 83 požara na stambenim objektima, jedno lice je smrtno stradala a tri su povrejena.

Najviše požara bilo je na teritoriji Jagodine, a upoređujući sa istim periodom godinu dana ranije, ove sezone bilo je 20 požara više, istakao je on.

„Najčešći uzroci požara bili su neadekvatno održavanje ložišta, grejnih tela, uređaja i instalacija“, rekao je Ignjatović novinarima.

NE PROPUSTITE:

MESEC DANA PAKLA! Hranili se pacovima, BEZ VODE ZA PIĆE! Spasioci u ŠOKU kad su ih ugledali na pustom ostrvu! (VIDEO)

„Kod njih se vakciniše brže nego u Evropskoj uniji!“ KAKO TO SRBIJA MOŽE, a ostatak regiona ne?

DOKTOR BELOJEVIĆ NA HAPPY TELEVIZIJI: Vizir je najbolji, ne znam ko predsedniku Srbije daje one maramice od maski!

LEGLA ZARAZE: Novi pik sedam dana posle Sretenja, planine su novi rasadnici korone

NIKOLA, SILA SI! Novi dabl-dabl Jokića, Denver pregazio Kavalirse (VIDEO)

Ignjatović je ocenio da su, u zimskom periodu veoma česti požari na uličnim kontejnerima, zbog žara i pepela koje građani bacaju prilikom čišćenja peći na čvrsta goriva i potsetio da takvi požare „mogu biti opasni i dovesti do eksplozije“.

Bez obzira na vid grejanja, savetujemo da se vrši redovno održavanje instalacija i grejnih tela jer je to način da se smanji mogućnost nastanka požara, istakao je Ignjatović i potsetio građanje koji se greju na čvrsta goriva da „redovno održavaju ložišta, dimovne kanale i dimnjake i da nikako ne bacaju žar i pepeo u kontejnere“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDRID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter