Izvor: Alo.rs
20.11.2023 u 19:48
0

UHAPŠEN PEDOFIL KOJI JE NAPASTVOVAO UNUKU: Potraga za monstrumom iz Banjaluke trajala je dve nedelje

Svi mogu da odahnu.

Osuđeni pedofil Ivica M. koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci uhapšen je u Hrvatskoj!

Ivica M, koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, lociran je na području Zagreba 15. i 16. novembra.

Istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. To je iskoristio i iskočio kroz prozor. Sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, pokušala je da ga spreči, ali nije uspela.

Bekstvo je postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bekstvo bilo planirano i da li je pedofil imao pomagače odnosno logističku podršku.

Mediji podsećaju da je nakon raspisivanja međunarodne poternice za njim u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter