Izvor:
20.12.2019 u 15:20
0

UHAPŠENI OTMIČARI VIOLINE: Instrument ukrao brat od otmičara malog Petra iz Pazove!

Predrag Jovišić (47) iz Stare Pazove i Nenad Simetić (50) iz Temerina uhapšeni su zbog krađe violine vredne pola miliona evra. Sumnja se da su oni 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu ukrali violinu srpskom muzičaru i kompozitoru Feliksu Lajku.

Uhapšeni na parkingu

NOVI PAZAR: Jeziv detalj O PETRU, dečaku koji je bio OTET!

U pitanju je instrument koji je izrađen 1800. godine, a čija je vrednost procenjena na pola miliona evra.

– Reč je o violini domeniko montano koja je izrađena u 19. veku, a koju su lopovi ukrali iz otključanog automobila dodž koji pripada Feliksu – kaže izvor iz policije.

STARA PAZOVA: Pronađen dečak čiji je nestanak prijavljen u subotu uveče!

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih, kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila na parkingu jednog supermarketa u naselju Kablar.

Zanimljivo je da je uhapšeni Predrag Jovišić brat od strica Marka Jovišića (54) iz Stare Pazove, koji je 26. oktobra zajedno sa svojim sinovima Lazarom (19) i Nikolom (17), kao i rođakom Aleksom Mrđom (18), oteo Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove. Dečaka su odvezli u napuštenu kuću u Belegišu, gde su ga držali gotovo 25 sati. Otmičarska drama okončana je nakon što su se u potragu za Petrom uključili specijalci i ministar policije Nebojša Stefanović.

Otmičarima produžen pritvor

Braći Lazaru i Nikoli Jovišiću, koji su, maskirani fantomkama, 26. oktobra presreli malog Petra Mitrovića u Staroj Pazovi, oborili ga sa bicikla, tukli, a potom ga ubacili u zastavu 10 u kojoj je bio njihov otac Marko Jovišić, produžen je pritvor, kao i njihovom saučesniku Aleksi Mrđi. Oni se terete za najteži oblik krivičnog dela otmice, za šta je zaprećena kazna od pet do 18 godina zatvora.

Izvor: Espreso.rs

Foto: Arhiva


PROČITAJTE I OVO

NJIHOVA SUDBINA JE UJEDINILA SRBIJU: Tužna priča Nikoljdana dobila srećan kraj!

OTKRIVENE OPASNE IGRAČKE: Granična inspekcija uništava lutke iz Kine!

"ČKE BEOGRADSKE" U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Spektakl u režiji Gazda Paje (VIDEO)

PRVI ČOVEK UEFA O PROMENI TRENERA ZVEZDE Deki je dobar dečko, želim mu sve najbolje (VIDEO)

PRESUDA ZA UBISTVO VOĐE NAVIJAČA Pomagaču ubici Dunjića 16 meseci zatvora

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter