Izvor: Tanjug
26.05.2022 u 21:04
0

VELJINA EKIPA U PETAK PRED SUDOM! Ovih 18 muškaraca se tereti za prodaju droge, oružja i eksploziva

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je Specijalnom sudu u Beogradu da za još 30 dana produži pritvor za pripadnike organizovane kriminalne grupe, koji se dovode u vezu sa Veljkom Belivukom i sumnjiče da su dilovali drogu beogradskim splavovima, kao i da su posedovali i nosili oružje bez dozvole

Odluku o produženju pritvora u petak treba da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29.marta, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Pripadnici ove grupe dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge, kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u pritvoru već 16 meseci, a uskoro ih očekuje početak suđenja zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i pet ubistava.

NA SPLAVOVIMA DILOVALI DROGU ZA BELIVUKA? Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo NOVI ZAHTEV Specijalnom sudu

Pod istragom je 18 osumnjičenih

Naredba o sprovođenju istrage obuhvata Lazara M, Marka T, Veljka O, Stefana S, Uroša B, Marka P, Aleksandra K, Luke G, Alekse K, Borislava M, Predraga V, Luke O, Luke M, Stefana M, Nikole F, Vasilija N, Marka V i Alekse V.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beogada, navelo je tužilaštvo.

Oni su, kako se sumnja, na beogradskim splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“ preprodavali kokain, marihuanu i spid čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250.

Drogu su takođe dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je izvesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter