Izvor: Tanjug
13.01.2023 u 14:40
0

Cene Tesla automobila niže za do 20 odsto u SAD i Evropi: Deo strategije pojeftinjenja!

Kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla snizila je cene za svoje modele do 20 odsto u SAD i Evropi, što je deo strategije pojeftinjenja.

Niže cene na velikim tržištima za Teslu znače odustajanje od strategije koju je proizvođač automobila sprovodio tokom većeg dela 2021. i 2022. kada su narudžbine za nova vozila premašile ponudu, a izvršni direktor Tesle Ilon Mask je prošle godine priznao da su cene postale „neprilično visoke“ i da bi mogle da naškode potražnji.

MASK NASTAVLJA SVEMIRSKU MISIJU : „Spejseks“ lansirao 114 satelita ove godine

Sniženje cena je uzrokovao pad Teslinih akcija za 4,5 odsto, a usledio je nakon što je Mask upozorio da izgledi za recesiju i veće kamatne stope znače da bi to moglo sniziti cene kako bi se održao rast obima na račun profita.

Portparol Tesle u Nemačkoj saopštio je da je stabilna inflacija troškova takođe bila faktor u smanjenju cena.

Smanjenje cena u SAD za najprodavanije modele Model 3 i crossover SUV-u, iznosilo je između šest i 20 odsto, prema proceni Rojtersa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter