Izvor: Tanjug
12.08.2021 u 08:23
0

Haker VRATIO više od 200 miliona dolara UKRADENOG digitalnog novca

 Haker koji stoji iza jedne od najvećih krađa kriptovalute u istoriji vratio je više od trećine od 613 miliona dolara ukradenog digitalnog novca, saopštila je platforma za decentralizovano finansiranje (DeFi) Poly Network.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAPOČNITE DAN UZ „DOBRO JUTRO SRBIJO“ I SAZNAJTE PRVI: Kako su tabloidi dotakli dno u novinarstvu? Koliko su virusi zapravo opasni? Da li su cene stvarno toliko visoke, a novčanici sve prazniji?

CETINJSKI VATROGASCI NA MUKAMA: Požar zahvatio veliki pojas!

VULIN O NAŠIM VATROGASCIMA NA EVIJI: „Tamo gde su Srbi, nije bilo proboja i pada!“

Ta blokčejn platforma u sredu je na Tviteru objavila pismo u kojem moli lopova da se javi “kako bi se pronašlo rešenje”, da bi kasnije saopštila da je primila 260 milona dolara, prenose svetski mediji.

„Dragi hakeru, količina novca koji si ukrao je jedna od najvećih krađa u istoriji decentralizovanog finansiranja. Novac koji si ukrao pripada desetinama hiljada članova kripto zajednice, odnosno ljudima, navodi se u pismu Poly Network.“

Upozorava se da će se u bilo kojoj zemlji to smatrati ozbiljnim privrednim kriminalom i da će počinilac biti gonjen.

„Treba da razgovaraš sa nama kako bismo pronašli rešenje“, stoji u pismu.

Haker je reagovao porukom u kojoj su naveli da je spreman da vrati sredstva, a platforma je zatim objavila tri kripto adrese za uplatu digitalnog novca.

Lopov je objasnio da je odlučio da vrati ukradena sredstva novac „jer ga novac ne zanima previše“.

„Znam da je bolno kada su ljudi napadnuti, ali zar ne treba da nauče nešto iz ovog hakerskog napada“, napisao je haker u poruci na blokčejnu.

Dodao je da je celu noć tražio slabost na platformi kako bi prebacio sredstva.

Rekao je da je brinuo da će Poly Network tiho popraviti slabu tačku za bezbednost platforme „a da nikom ne kaže“, i da je zato rešio da uzme milione dolara, kako bi poslao poruku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter