Izvor: Tanjug
18.04.2023 u 22:02
0

NASA POTVRDILA: Satelit Resi pašće na Zemlju, otkriveno kad se očekuje udar!

Očekuje se da će stari satelit američke svemirske agencije NASA ove nedelje pasti na Zemlju, a stručnjaci koji prate letelicu kažu da su male šanse da pad satelita izazove bilo kakvu opasnost.

Stari satelit “Resi“ trebalo bi da padne na Zemllju sutra uveče, najavili su NASA i američko ministarstvo odbrane, uz napomenu da lokacija na koju će pasti satelit ne može biti obelodanjena, prenosi AP.

Veći deo ovog satelita težine oko 300 kilograma trebalo bi da izgori tokom leta kroz atmosferu, ali eksperti očekuju da će neki delovi ostati relativno neoštećeni.

OTVARA SE KANCELARIJA OD MESECA KA MARSU! NASA priprema čovečanstvo za odlazak na crvenu planetu?

Pre nego što su obustavljene aktivnosti “Resija“ 2018. godine, zbog problema u komunikaciji, satelit je posmatrao sunčeve baklje, kao i erupcije mase na Suncu.

Tokom aktivnog korišćenja satelita “Resi“ snimnjeno je više od 100.000 solarnih događaja korišćenjem visokoenergetskih rendgenskih i gama zraka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter