Izvor: Tanjug
17.03.2023 u 09:36
0

NOVINA U MAJKRSOFTU: Veštačka inteligencija „KOPILOT“ dodata u paket Ofis

Kompanija Majkrosoft objavila je nove planove kako da veštačku inteligenciju učini dostupnom većem broju korisnika, kao odgovor na dostignuća rivalske kompanije Gugl u istoj oblasti.

Kako navodi Rojters, Majkrosoft je juče predstavio novi ‘‘Kopilot“, odnosno asistenta-veštačku inteligenciju, za paket Majkrosoft 365, koji obuhvata Vord, Eksel, PauerPoint i Autluk.

Japan uspešno testirao leteći automobil sa ljudskom posadom

-Verujemo da će ova sledeća generacija veštačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti- rekao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela, u danu kada su cene akcija Majkrosofta porasle za oko četiri odsto.

Rojters navodi da je pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji započela prošlogodišnjim puštanjem u rad ChatGPT-ja, odnosno aplikacije za ćaskanje sa veštačom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih i dostupnih podataka kako da kreira novi sadržaj, a ove nedelje kompanija koja je kreirala tu aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

Funkcije te aplikacije podražava Majkrosoftova aplikacija Kopilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija “podstaći više ljudi da koristi paket Ofis i povećati razdvajanje u odnosu na konkurente“.

ZAVRŠENA PETOMESEČNA MISIJA U SVEMIRU: Četvoročlana posada bezbedno sletela

Potpredsednik kompanije Majkrosoft Džon Fridmen je rekao da ćaskanje sa Majkrosoftovom aplikacijom predstavlja najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

-Na primer, korisnik može da upita: “Reci mom timu kako da ažuriramo strategiju proizvoda“, a veštačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova- rekao je Fridmen.

On je dodao da na duge staze, veštačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

-Često teramo ljude da se prilagode mašinama i sistemima koje smo napravili. Ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama -zaključio je Fridmen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter