Izvor: Nezavisne
14.06.2020 u 20:09
0

Veštački mozak od čipova uskoro realnost: Počelo testiranje!

Stručnjaci američkog univerziteta MIT pripremaju veštački mozak od čipova, koji će raditi kao superkompjuter i moći će da bude ugrađivan u mašine, kao što su automobili. Njegovo testiranje već je počelo.

Minijaturni čip izrađen po ugledu na ljudski mozak, napravljen je od desetina hiljada memristora, električnih komponenata, koje oponašaju veštačke moždane sinapse, objavio je Sajens dejli.

OVO MORATE PROČITATI

OVO SU POSLEDNJE REČI VRHUNSKOG ESTETSKOG HIRURGA: Poslušajte UPOZORENJE Violete Skorobać Ašanin! (VIDEO)

PODMUKLO! OVIM NAS TRUJU AMERIKANCI Objavljen spisak od 70 pesticida koje nam podmeću u hrani (FOTO)

NAROD PROTIV MILA! TAČAN SPISAK GRADOVA U KOJIMA SE DANAS BRANE SVETINJE!

KO JE BIO UBIJENI AFROAMERIKANAC? POLICIJA ga UPUCALA U LEĐA zbog SPAVANJA NA PARKINGU! (FOTO)

Čip je već testiran i bio je u stanju da zapamti slike i reprodukuje ih, ali jasnije i preciznije nego drugi čipovi.

Rezultati testiranja obećavajući su kada je u pitanju pravljenje neuromorfnih uređaja, koji nalikuju ljudskom mozgu i obrađuju podatke po sličnom principu. Takvi uređaji mogli bi da budu veoma mali, a da budu u stanju da obave složene računarske radnje poput superkompjutera.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI

FILMSKA KRAĐA PIKASOVE SLIKE Jugoslovenski studenti ušetali u muzej i odneli vredno delo (FOTO)

BAKINA KUHINJA Urmašice po receptu naših nana (VIDEO)

POSLEDNJI IZVEŠTAJ O KORONI U SRBIJI Zaraženo još 59 osoba

KOLIKO KOŠTA LJUDSKI ŽIVOT Preživeo koronu, a onda je dobio račun za bolničko lečenje…

„Veštačke sinapse do sada su postojale kao softver, ali mi sada pokušavamo da napravimo hardver, nalik neuronskoj mreži, za prenosivi sistem veštačke inteligencije“, kazao je Jihvan Kim, profesor na MIT-u.

On objašnjava da bi takvi uređaji, na primer, mogli da se ugrade u automobile, prepoznaju saobraćajne znake ili situaciju u saobraćaju, čak i bez povezivanja na internet. Tako bi jedna od glavnih prepreka, brza internet konekcija, bila otklonjena kada je u pitanju razvoj automobila bez vozača.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter