Izvor: Kurir
29.02.2024 u 17:25
0

OVO SU TRI SIMPTOMA RAKA: Možete ih uočiti dok jedete, odlazak lekaru neophodan ISTOG TRENUTKA!

Prema istraživanjima, postoji više od 200 različitih vrsta raka, od kojih se neki prepoznaju brže od drugih na osnovu simptoma.

Rano otkrivanje raka može doprineti efikasnijem lečenju, pa se preporučuje da se zna koji znaci mogu ukazivati na rak.

Kao vodeća dobrotvorna organizacija u Velikoj Britaniji, MacMillan Cancer Support pomaže pacijentima sa rakom i njihovim porodicama.

Oni takođe podižu svest o ranim simptomima raka, koji se mogu pojaviti pre ili tokom jela. Koji su to znaci?

Problemi sa žvakanjem hrane i/ili gutanjem

Da li primećujete da često osećate bol dok jedete i da vam je teško da gutate hranu? Takođe možete imati problema sa žvakanjem obroka, što je još jedan razlog više da se obratite lekaru.

Gubitak apetita

Dugotrajan gubitak apetita je takođe razlog za lekarski pregledTakođe, ako vam se čini da se često osećate siti brže nego obično, čak i ako ne jedete mnogo, a to traje već nekoliko nedelja.

SAVRŠENO KREMAST: Ledeni rolat s bobicama

Gorušica i loše varenje

Gorušica i loše varenje su česta pojava, posebno posle obilnih obroka. Ali ako se ovi simptomi javljaju većinu dana u nedelji i traju tri nedelje, ovo je dovoljno da proverite stanje kod lekara. U nekim slučajevima, nadimanje ili otok abdomena može biti znak raka, kao što je rak jajnika ili jajovoda. Ključno doba dana kada treba paziti na ove simptome je večera.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter