Izvor: BSC HAPPY
15.10.2023 u 18:36
0

DA LI BISTE JE NOSILI? Digitalna haljina koja se menja pritiskom na dugme zaludela internet (VIDEO)

Naizgled simpatična haljina, možda za izlazak ili večeru, zapravo je sve samo ne obična. Reč je o digitalnoj haljini koja menja svoj dizajn pritiskom na dugme i pokretom.

Ovu haljinu sklopila je naučnica Kristina Dierk u saradnji sa svojim timom. Dierk je nosila ovu visokotehnološku haljinu kada je zakoračila na pozornicu za godišnje predstavljanje kompanije Adobe Max.

Predstavljam vam projekt Primrose. Za razliku od tradicionalne odeće koja je statična, Primrose mi dopušta da osvežim svoj izgled u trenutku – izjavila je Dierk.

Pritiskala je dugme, a haljina je menjala dizajn.

Osim što ova kreacija može da menja dizajn pritiskom na dugme, reaguje i na pokret. Napravljena je je od stotina fleksibilnih ekrana koji mogu da menjaju svoje dezene i animacije u stvarnom vremenu.

Moda ne mora da bude statična, može da bude dinamična i čak interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti gde će biti više načina na koje se ljudi mogu izraziti – dodala je Kristina.

Ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, mnogi su iznenađeni ovom kreacijom za koju pišu da je „potpuno nešto novo“ i „neverovatno“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter