Izvor: happyBSC
05.01.2021 u 15:28
0

DOVITLJIVI INDIJCI Od zagađenog vazduha prave keramičke pločice

Indijska startup kompanija „Carbon Craft Design“ zagađen vazduh koristi u građevinarstvu. Upotrebljava ga za proizvodnju zidnih i podnih pločica.

SVE O KORONI

KORON LAVIRINT U SRBIJI: Borba se nastavlja!

POČELA VAKCINACIJA U VOJNOJ BOLNICI NA KARABURMI: KOMANDANT IVO U PRVIM REDOVIMA (FOTO)

TUGA! PREMINUO MLAD ANESTEZIOLOG: Lep, nasmejan, dobar čovek… nije pobedio

POBEDNIK! Milorad Dodik izašao iz bolnice, obratio se narodu (VIDEO)

U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE I DALJE TEŠKA SLIKA: Veliki broj kovid pacijenata u KCV se BORI ZA ŽIVOT na respiratorima

Vazduh u ovoj azijskoj državi jedan je od najzagađenijih na svetu. Od 30 svetskih gradova u kojima je vazduh najzagađeniji, 21 se nalazi u Indiji. Posledica toga je više od milion preminulih osoba godišnje.

Arhitekt Tejas Sidnal je bio šokiran kada je saznao koliko industrija uzrokuje zagađenost. Odlučan da građevinarstvo učini održivijim i da se uhvati u koštac sa zagađenim vazduhom, 2019. godine je osnovao startup kompaniju „Carbon Craft Design“.

Ugljenik zagađenog vazduha koristi za proizvodnju pločica. Upravo je smanjenje koncentracije ugljenika značajan doprinos usporavanju globalnog zagrevanja i poboljšanju kvaliteta vazduha, ocena je stručnjaka.

PROČITAJTE JOŠ

OTAC TROVAČ! Pokušao da ubije bivšu ženu i ćerku krofnama!

Miloš Teodosić MVP Evrokupa!

KAKVA TERETANA, SVI NA KLIZANJE Svi benefiti zabavne zimske aktivnosti

BELI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Novakov trener tuguje!

ODRŽAVANJE LICA U ZIMSKOM PERIODU Ovo su tajne za negovanje lepote

U proizvodnji pločica ugljenik se miješa s cementom i mermernim otpadom iz kamenoloma. Sidnal je ukazao da nastoje da svaka pločica sadrži 70 posto otpadnog materijala. Pločice prodaje za 29 dolara po kvadratom metru, što je znatno viša cena u odnosu na obične, keramičke pločice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter