Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
07.12.2023 u 20:37
0

EVO ŠTA MOŽEMO DA SAZNAMO ZA 10 MINUTA UPOZNAVANJA: Od finansija do inteligencije

Za 10 sekundi od trenutka upoznavanja može se proceniti kako stojite s finansijama, da li ste otvoreni i inteligentni, pa čak i promiskuitetni.

Pre nego što osobu koju ste tek upoznali stignete da zadivite svojim humorom ili intelektom, ona već ima formirano mišljenje o vama. Američki psiholog Megi Pacijan za reviju „Sajkolodži tudej“ objašnjava da je dovoljno 10 sekundi od trenutka upoznavanja da procenimo da li nam se neko dopada ili ne dopada.

– Osobe koje upoznajemo stavljamo u određene kategorije na osnovu nama već poznatih primera ponašanja, izgleda ili stavova drugih ljudi. To može da bude i pogrešno, ali moć prvog utiska je zaista velika – kaže dr Pacijan.

Pixabay

Rezultati istraživanja njenog tima pokazali su da pri upoznavanju, dok pružate nekome ruku, na osnovu odeće i izgleda, pogleda, hoda i držanja može da se otkrije pet osobina.

Za luksuziranje ili ne

„Skeniranjem“ stila i odeće koju nosite, zaključuje se kakvo je vaše finansijsko stanje. Brendirani i dizajnerski odevni komadi s istaknutim logom navode na zaključak da imate novca i za luksuziranje.

Inteligencija

Osobe koje gledaju ljude u oči dok s njima razgovaraju shvataju se kao inteligentne.

Dominacija

Ćelavi muškarci deluju snažnije i dominantnije od onih koji imaju gustu kosu.

Promiskuitet

Muškarce koji mnogo govore i vole da se šale žene će odmah označiti kao promiskuitetne. S druge strane, muškarci će oskudno odevenu ženu provokativnog izgleda staviti u istu kategoriju.

Godišnjica napada na Perl Harbur 1941, povod za stupanje SAD u rat

Otvoreni i zatvoreni

Opušten način hodanja i mahanje rukama tumači se kao ekstrovertnost dok je ukočenost i uštogljenost znak da je osoba zatvorena i ćutljiva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter