Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
24.11.2023 u 13:11
0

GLAS ODAJE SAMOPOUZDANJE: Evo kako da se svidite drugima na prvu loptu

Govor tela je veoma važan prilikom komunikacije s drugim ljudima, a pogotovo kada želite da ostavite dobar prvi utisak.

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju kažu da su pokreti tela, držanje i ton kojim izgovarate reči i te kako od značaja za osobu preko puta vas. Taj prvi susret mnogima ostaje upečatljiv, pa ako želite da nekoga zasenite u prvih nekoliko trenutaka neka vam ove stvari pređu u naviku.

Govorite dubokim glasom

Kada ste nervozni ili uzbuđeni, govorite visokom frekvencijom pa je glas obično piskutav. To nikome ne prija. Prvo, duboko udahnite i smanjite frekvenciju jer dublji glas odaje utisak da ste puni samopouzdanja i delujete autoritativno.

Gledajte u oči

Dok razgovarate s nekim važno je da održavate kontakt očima. Na taj način pokazujete zainteresovanost i samopouzdanje. Naravno, taj kontakt povremeno prekinite pogledom u stranu jer neprekidno zurenje može da bude nelagodno vašem sagovorniku.

ODRASLA S MAJMUNIMA: Marinu su kidnapovali i ostavili u džungli

Pazite na držanje tela

Dobro držanje je veoma važno. Pogrbljenost i opuštena ramena ostavljaju lošiji utisak jer vas čine neprivlačnim i nesigurnim. Tokom razgovora lagano se nagnite prema osobi jer tako pokazujete da ste zainteresovani za to što vam govori. Ako želite da pokažete da ste opušteni, nagnite se malo unazad. Potrudite se da u svemu imate meru da ne biste ispali smešni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter