Izvor: happyBSC
07.09.2020 u 14:58
0

NEVEROVATNO OTKRIĆE Arheolozi iskopali 13 sanduka starih više od 2.500 godina

Egipat je objavio otkriće više od 13 netaknutih zapečaćenih sanduka koji su stari više od 2.500 godina.

Sanduci su pronađeni na arheološkom nalazištu u nekropoli Sakara u Gizi, navodi se u saopšenju egipatskog ministarstva za turizam i antikvitete.

Sanduci su pronađeni i tri odvojena prostora unutar okna dubokog 11 metara, prenela je Sinhua.

Egipatski ministar za turizam i antikvitete Kaled al-Anani i Mostafa Vaziri, glavni sekretar Vrhovnog veća za antikvitete, posetili su to mesto i nadgledali radove na iskopavanju.

– Ovo otkriće predstavlja najveći broj sanduka pronađenih na jednom groblju od otkrića sanduka u Asasifu – rekao je ministar, podsetivši na otkriće 30 antičkih sanduka u oktobru 2019. na groblju Asasif u pokrajini Luksor.

Tačan broj otkrivenih kovčega, kao i identitet i titule pokojnika još nisu utvrđeni, ali saznaće se u narednih nekoliko dana jer se radovi nastavljaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter