Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
26.12.2023 u 21:07
0

UKRASITE JELKU POMOĆU OVE FORMULE: Obratite pažnju na redosled kićenja

Britanci su pronašli recept za dekoraciju idealne jelke.

Ako vas zamara da ga primenite, koristite tri boje i kitite od unutrašnjih ka spoljašnjim grančicama. Jelka visine od 180 centimetara treba da ima 37 kugli, oko 919 centimetara ukrasa i 565 centimetara svetiljki. Na vrhu bi trebalo da stoji ukras visok 18 centimetara. Tako izgleda savršena jelka prema proračunima matematičara sa britanskog Univerziteta Šefild.

Oni su pronašli formulu po kojoj se može izračunati koliko je dekoracije potrebno da ne biste preterali i jelku pretvorili u novogodišnji kič.

Pretpraznične obaveze možda vam neće dozvoliti da se igrate brojevima, ali za svaki slučaj trebalo bi da ispoštujete neka pravila u ukrašavanju.

Boje

Plastične jelke možete da nađete u različitim bojama, ali najlepše je kad u ćošku imate onu sa zelenim granama. Tako možete da birate da li ćete kititi prirodnu, preporučljivo je sa busenom, ili plastičnu.

POKLONI KOJE NE TREBA DA POKLANJATE NAJBLIŽIMA ZA NOVU GODINU: Donoće im nesreću

Ukoliko niste genije za dizajn, prenosimo savet profesionalaca – jelku kitite ukrasima u najviše tri boje. Tako će jelka izgledati elegantno, a vi ćete biti ponosni kad vas drugi pohvale. Kombinacije zlatne, crvene, bordo, bele, srebrne, plave ili ljubičaste – birajte!

Redosled ukrašavanja

Obratite pažnju na redosled kićenja. Najbolje je da prvo postavite svetleće lampice, posle toga perle, pa trake, a tek na kraju pojedinačne ukrase. Pri vrhu se kače sitniji, a idući ka dnu i širim granama krupniji ukrasi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter