Izvor: Happy BSC
23.10.2020 u 21:28
0

IZGLEDATE UMORNO: Kako da se efikasno rešite podočnjaka?

Bez obzira na to kada ste legli, koliko ste i kako spavali, sve češće se budite sa tamnim kolutovima oko očiju. Upravo zbog toga izgledate umorno, a vašem licu nedostaje zdrava doza svežine.

Problem sa podočnjacima krije se u činjenici da je koža u okoloočnom predelu izuzetno tanka, pa se krvni sudovi gotovo provide kroz nju, što daje toliko omraženi efekat tamnih kolutova ispod očiju.

Ipak, pored brojnih skincare proizvoda za negu okoloočnog područja, postoji još par trikova koji vam mogu pomoći da ih se rešite i da jutra započnete za nijansu svežije.

#Dovoljno sna

Ponekad zvuči kao luksuz, ali vam je barem osam sati sna zaista neophodno. Ukoliko ne spavamo dovoljno cirkulacija se pogoršava a krv stagnira u krvnim sudovima. što ih čini tamnijim i izraženijim. Pored toga što je našem organizmu neophodan zdrav san, to je i najbolja prevencija u borbi protiv podočnjaka. Savet plus je da pred spavanje odložite telefon. Plava svetlost kojom uređaji zrače umara oči i takođe utiče na stvaranje podočnjaka.

#Eye patches

Male, neverovatno slatke i učinkovite maskice za okoloočno područje, postale su must have u beauty svetu. Reč je o hidrirajućim maskicama na bazi hijaluronske kiseline i anti inflamatornog kofeina, koji dubinski hidriraju i neguju osetljivu kožu u predelu oko očiju.

#Masaža

Svi ste već čuli za roler od žada, najpopularniju beauty alatku za masažu lica, koja podstiče cirkulaciju. Svakodnevna masaža sprečava oticanje, zateže kožu, uklanja podočnjake i čini da vaša koža izgleda glatko, sjajno i zdravo.

#Retinol

Stručnjaci tvrde da je retinol najefikasniji spas, kada je borba sa tamnim kolutovima oko očiju u ptianju. Ako područje ispod očiju tretirate retinolom, pospešićete proizvodnju kolagena i ujednačićete boju kože sa tenom ostatka lica. Uz to, on je efikasni saveznik i u borbi protiv starenja.

Samo četiri vrlo jednostavna koraka dele nas od svežeg i budnog izgleda na početku svakog dana. Zato je vrlo važno da rekonstruišete svoju skincare rutinu, jer ako želite svež izgled, poenta je u adekvatnoj negi i dobrim izborima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter