Izvor: AGENCIJE
28.01.2024 u 10:37
0

ČETVRTI VEČITI DERBI: Koji faktori mogu da presude u borbi Zvezde i Partizana za vrh ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati dočekuju Partizan u četvrtom ovosezonskom večitom derbiju, drugom u ABA ligi. Crvena zvezda je trenutno na prvom mestu sa skorom od 15 pobeda i dva poraza, dok je Partizan na drugoj poziciji sa dva poraza više. Iako su crveno-beli bolji u regionalnom takmičenju, Partizan apsolutno dominira u Evroligi i sa učinkom od 12 pobeda i 11 poraza pokazao je da je spreman za velike stvari.

Crno-beli u sjajnom raspoloženju dolaze na megdan Zvezdi, posle pobede nad Žalgirisom u Evroligi.

Crvena zvezda nije uspela da savlada Albu na gostovanju u Berlinu, doduše bez Miloša Teodosića, čiji povratak na teren navijači željno iščekuju upravo večeras.

TROJICA ČUVALA JOKIĆA, ALI JE ON PRONAŠAO PUT DO KOŠA: Ovo je jednostavno magija (VIDEO)

U svakom od tri odigrana derbija ove sezone slavio je domaćin. Tim Janisa Sferopulosa ima priliku da stigne do 2-2.

Za oba tima će ovo biti veoma važna utakmica. Crvena zvezda želi da ostane neporažena i sačuva prvo mesto i prednost domaćeg terena pred plej-of.

Partizanu je pobeda imperativ ukoliko želi da računa na vrh tabele u nastavku sezone.

„Svaka utakmica sa Partizanom je važna, igrali smo već do sada. Znamo važnost i ove utakmice, kao što je i svaka važna, ali znamo i da smo prvi na tabeli u ovom trenutku. Imamo ekstra motiv jer želimo da ostanemo na prvom mestu. Miloš Teodosić će trenirati u subotu i mislim da će biti spreman, kao i ostali momci. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i bodre naš tim ali fer, sportski i korektno“, rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Trener Partizana Željko Obradović govorio je o pripremi za derbi odmah nakon pobede protiv Žalgirisa.

„Danas ćemo analizirati utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili noćas i da ćemo večeras imati koliko-toliko normalan trening. Ima igrača koji nisu igrali sinoć, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening“, istakao je Obradović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter