Izvor:
28.01.2024 u 09:01
0

EMBID SE UPLAŠIO JOKIĆA: Džoel Embid ni ovog puta nije izašao na megdan Nikoli Jokiću, Meloun traži istragu

Nikola Jokić upisao je 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija u pobedi Denver nagetsa nad Filadelfija seventisiksersima 111:105.

NBA publika je ostala uksraćena za duel najboljih centara na svetu, pošto je aktuelni MVP Džoel Embid osetio bol u kolenu tokom istezanja pred utakmicu.

Obećanje zadato 17. januara posle 41 poena i pobede, Džoel Embid nije ispunio. Posle duela sa Nikolom Jokićem, Kamerunac je „Džokeru“ udelio kopmliment najboljeg na svetu i da će se opet sresti za 10 dana.

Zbog Embidovog izostanka rešio je da reaguje i trener Denvera Majk Meloun.

Bio je izuzetno kritičan i razočaran ovih ishodom i zatražio je hitnu istragu NBA lige.

Osećam da je došlo do razočaranja kada smo saznali da Džoel Embid ne igra. Izašao sam na klupu dva minuta do kraja zagrevanja, hvatao sam momke i govorio sam im – ‘bez razočaranja’. Eron Gordon je bio kao ‘o čemu pričaš?’ Rekao sam, ‘Embid ne igra’. Naši igrači nisu znali i bili su na terenu na zagrevanju. Srećni smo što smo izašli odavde sa pobedom“, počeo je Meloun.

Posebno čudno mu je što je bio najavljen da će igrati, a onda najednom nije mogao.

„Ne znam kako možeš da dođeš od toga da budeš aktivan, dostupan, do toga da ne igraš. Siguran sam da će liga učiniti sve što treba, jer se to ‘kritikuje’“, dodao je Meloun.

Jesu, ali verovatno samo na zagrevanju ili posle meča. Embid je presedeo meč u Koloradu zbog bola u kolenu, koji je osetio tokom istezanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESPN (@espn)

Sem njega u sastavu nije bilo ni ostalih nosilaca i veterana poput Tajrisa Meksija, Tobajasa Herisa, Roberta Kovingtona iz sličnih razloga. Izostanak glavnih igrača samo je dodatno motivisao epizodiste i izvršioce sporednih uloga.

Gosti sa Istoka su pokazali veliku borbu i energiju od početka do kraja meča. Denver je posle solidnog uvoda vrlo brzo uvideo da se rival neće tako lako predati.

Pri rezultatu 96:96 na četiri minuta do kraja regulranog dela, Nagetsi nižu sedam poena. Lopta je išla Jokiću, koji je sa lakoćom dolazio do pozicije u reketu odakle je bivao fauliran za slobodna bacanja, poentirao ili asistirao. Znalo se ko je glavni i on je isporučio šta se od njega i tražilo.

Jokić je završio sa 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Mari je stao na 23 poena, Majkl Porter Džunior ih je ispratio sa 20 poena i osam skokova.

Kod Filadelfije, Pol Rid je meč završio sa 30 poena i 13 skokova. Keli Ubre je upisao 25 poena, Markus Moris i Partik Beverli su pridodali po 17 poena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter