Izvor: TANJUG
08.01.2024 u 00:55
0

DELFINI OBEZBEDILI KLJUČNU POBEDU: Vaterpolo reprezentacija Srbije razbila Nemačku

Izabranici selektora Uroša Stevanovića pobedili su Izrael sa 22:1 u prvom kolu, te ukoliko se ne dogodi neko veliko iznenađenje u grupi A, u kojoj se nalaze Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska, Srbija će u osmini finala igrati protiv Francuske.Golove za „delfine“ postigli su Marko Radulović (4), Dušan Mandić tri, Nemanja Vico, Nikola Jakšić po dva, Strahinja Rašović, Sava Ranađelović, Nemanja Ubović po jedan.

DOBRA I LOŠA VEST ZA CRNO-BELE: Čemu da se nada Partizan?

U prvoj deonici Nemačka je pružala sjajan otpor, ali je napad Srbije odlučio meč u drugoj deonici. Najbolji srpski vaterpolisti su održali visok nivo igre i na startu drugog dela, a jedini problem bio je pozicioni napad.Srbi su mirno priveli meč kraju, a sledi duel sa Maltom, koji će biti poslednji trening i provera pred duel osmine finala.

Srpski vaterpolista Marko Radulović smatra da je ovo bila najbolja priprema za osminu finala, koja čeka „delfine“.

„Videćemo kada dođu prave utakmice. Znali smo da su Nemci najteži rival i da nam je ovaj meč najbolja priprema za ono što nas čeka, posebno u osmini finala. Nemci su dobri plivači ali smo mirno kontrolisali utakmicu. Ova grupa nije problem ali je uvek lepo odradili na dobar način utakmicu do samog kraja“, rekao je Radulović koji je sa četiri gola bio najbolji strelac na utakmici.

„Očekivali smo tvrdu i napornu utakmicu. Iskoristili smo da probamo neke taktičke vatijante za osminu finala. U početku je bilo malo problema da uđemo u ritam a posle je sve bilo kako treba. Ipak smo bolji tim. Start na prvenstvu je dobar, sve ide u željenom smeru“, istakao je vaterpolista Nemanja Vico.


Petak

Srbija – Izrael 22:1

Nemačka – Malta 18:13

Nedelja

Malta – Izrael 13:11

Srbija – Nemačka 14:6

Utorak

17.00 Nemačka – Izrael

19.00 Srbija – Malta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter