Izvor: HAPPYBSC
08.01.2024 u 03:03
0

NBA POSLASTICA, JOKIĆ BRILJIRAO: Ngetsi deklasirali Detroit Pistonse

Košarkaši Denvera slavili su protiv ekipe Detroita rezultatom 131:114. Nikola Jokić je meč završio sa samo četiri poena, ali uz sedam skokova i čak 16 asistencija.

Utakmicu između Denvera i Detroita sa pet vezanih poena je otvorio Marej.

Košarkaši Denvera su, potom, čitavim tokom prve četvrtine uspevali da održavaju prednost od jednog do dva poseda razlike, pre svega preko Mareja i Portera Džuniora.

Košarkaši Detroita uspeli su da zaustave protivnika i da ne dozvole da potonu na veći minus u prvih 12 minuta. U drugu četvrtinu, Pistonsi su ušli sa svega košem zaostatka, pri rezultatu 29:31.

Početak druge deonice pripao je košarkašima Detorita, koji su svoju ekipu doveli su prednosti rezultatom 41:37.

Ova prednost za ekipu Detroita nije dugo potrajala, ali u narednim minutima ekipe su ostale prilično izjednačene, bez većih serija poena.

Tek nešto manje od tri minuta do kraja prvog poluvremena, košarkaši Denvera zaigrali su bolje i dinamičnije, što je dovelo do nešto veće prednosti.

Nagetsi su napravili seriju 8:0, pre svega poenima Kaldvel-Popa. Ovo im je ubezbedilo sedam poena prednosti u samoj završnici poluvremena.

Nikola Jokić je tek svojim drugim košem na utakmici stavio tačku na prvo poluvreme, koje je Denver dobio rezultatom 65:67.

Otvaranje drugog poluvremena takođe pripada Nagetsima, koji su poenima Mareja stekli dvocifrenu prednost.

Do sredine treće četvrtine prednost Denvera je nezaustavljivo rasla, do do tada najvećih plus 15.

Iako su Pistonsi na trenutke davali znake života, Nagetsi nisu dozvoljavali protivniku da uđe u seriju poena.

Denver je igrao koš za koš, ali su košarkaši Detroita svoje poene morali da zarade na liniji za slobodna bacanja.

Sve ovo je dovelo do ogromnog plusa na strani Nagetsa, koji su pred poslednjih 12 minuta košarke vodili rezultatom 108:85.

Nikola Jokić je pružao skromnu šutersku partiju sa svega četiri poena u tri četvrtine, međutim, srpski as je podelio impresivnih 16 asistencija uz sedam skokova za to vreme.

Ni tokom četvrte četvrtine nije bilo većih promena, kako na terenu tako i na semaforu.

Denver je, kao trenutno daleko kvalitetnija ekipa, održavao značajnu prednost čitavim tokom poslednje deonice.

Pistonsi su u jednom trenutku prišli na minus 17, ali odmah je usledila reakcija protivnika.

Košarkaši Denvera su mirno priveli utakmicu kraju rezultatom 131:114.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marej sa 37 poena, dok je Nikola Jokić postigao samo četiri poena, ali uz sedam skokova i 16 asistencija. Na drugoj strani, Duren je postigao 20 poena.


PRE MEČA

Detroit Pistonsi imaju tri NBA titule i pet puta u finale, ali ova verzija franšize je daleko od onih slavnih dana.

Detroit je bliži Filadelfiji 76ersima sa devet pobeda 1972-73 nego Pistonsima 2003-04, poslednjem šampionatu za franšizu. Detroit je prošao kroz neviđeno težak period, sa jednom pobedom u poslednje 32 utakmice, a stvari neće biti lakše kada se u nedelju uveče u Denveru suoči sa uzbuđenim timom Nagetsa.

Pistonsi su postavili sumnjiv NBA rekord u gubitku od 28 uzastopnih u jednoj sezoni pre nego što su pobedili Toronto 30. decembra. Izgubili su poslednja tri, uključujući i jedan tesni na Golden Stejtu u petak uveče.

Denver je ponekad bio kriv i za PORAZ, a Petak je bio primer. Orlando je izgubio pet ključnih igrača i zaostajao 78-60 u trećoj četvrtini, ali je pobedio aktuelnog šampiona. Nagetsi su bili malo umorni, pošto su dojavili manje od 21 sat nakon što su igrali u Golden Stejtu, ali su imali dovoljno energije da naprave veliko vođstvo.

Takođe su napravili 23 faula koji su doveli do 34 faula za Medžik.

„Mislim da smo upravo izgubili intenzitet i mislim da smo samo popustili,“ rekao je napadač Pejton Votson posle poraza od Orlanda. „Ne možemo olako da shvatamo takve timove.“Imali smo dobre tri četvrtine da smo imali 16 zaustavljanja zaredom, tako da će neke noći biti drugačije od drugih“, rekao je Nikola Jokić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter