Izvor: Alo.rs
05.08.2023 u 18:40
0

„ĐOKOVIĆ JE BIO UBICA“: Italijan se prisetio prvog susreta sa Novakom

Nole je već sa 16 godina posedovao "ubilački instinkt".

Nekadašnji italijanski teniser, a sadašnji trener Flavio Čipola, prisetio se prvog susreta sa Novakom Đokovićem. Bilo je to sada već davne 2004. godine, ali se i tada videlo da je Srbin klasa iznad.

Jedno od prvih finala italijanskog tenisera bilo je 2004. u Beogradu i to protiv Novaka Đokovića, tada 16-godišnjaka. Da je Novak već tada važio za buduću zvezdu, ispričao je Čipola u razgovoru za „Ubitenis“.

TOTALNA LUDNICA Srbi u Americi napravili feštu, slavi se dolazak Novaka Đokovića (FOTO)

– Dobro se sećam tog meča i tog turnira. Novak i ja smo bili vrlo mladi. On je imao 16 godina, ali je već bilo jasno da je najbolji od nas. Videlo se da će ostvariti velike stvari. Još uvek čuvam sliku načinjenu nakon tog finala – ispričao je Čipola.

Igralo se na šljaci, a Đoković je slavio sa 2:0 (6:4, 6:3). Tokom profesionalne karijere ukrstili su rekete samo jednom, 2009. godine u Dubaiju i tada je ponovo pobedu izvojevao drugi teniser sveta (6:3, 6:2).

Čipola je poslednji teniski meč u karijeri odigrao 2018. na turniru u Heraklionu, Grčkoj, a trenutno radi kao trener ruske teniserke Darije Kasatkine (26). Neki od ranijih „klijenata“ bili su mu Vašek Pospišil i Alesandro Đanesi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter