Izvor: mnodo
14.09.2023 u 15:29
0

DO 2017. TRENIRAO VATERPOLO, A SADA JE UZEO SREBRO U MANILI: Ovo je put kojim je išao jedan od najboljih srpskih košarkaša

Neverovatan podvig talentovanog košarkaša koji je do pre šest godina bio predodređen da Srbiji donese medalje u drugom sportu.

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović (20) oduševio je celu naciju svojim nastupima na Svetskom prvenstvu u Manili i pokazao je da uprkos tome što nema mnogo iskustva, selektor Svetislav Pešić može da se osloni na njega. Ono što je malo poznato da je malo falilo da se uopšte ne opredeli za košarku poput svog oca, pošto je sve do 14. godine važio za jednog od najperspektivnijih vaterpolista u svojoj generaciji.

NOLE JE MAŠINA: Đoković pravo sa slavlja brani boje Srbije u Valensiji! (VIDEO)

Nosio je kapicu sa brojem „2“ i igrao je levog beka u Partizanu, međutim počeo je potom da se ozbiljnije bavi košarkom u KK Sava. Malo po malo i stigao je do Mege, pa i NBA, ali malo ko je verovao da će se uopšte odlučiti za košarku 2017. godine, prelomne u njegovom životu.

Bio je momak, ja mu sad ne znam ime, znam prezime… Jović, rođen 2003. godine. Bio je uvek trenirao sa starijima, recimo 2001. i 2002. godište, pa je jedan dan došao i rekao: ‘Treneru, ja više ne bih’. Kako nećeš dete, pa imaš pravi put, treniraš sa starijima, igraš za reprezentaciju? Kaže da se njemu možda malo više sviđa košarka…“, prisetio se trener Stefan Ćirić pre dve godine u podkastu „Pod kapicom“.

I pre neki dan čitam u novinama na juniorskom ligaškom turniru da je pokupio sve nagrade. Najbolji strelac, MVP… Veruj mi da nisam znao da je to ovaj momak iz Mege, promenio je sport iako je bio jako talentovan za vaterpolo. Ja sam saznao tek pre par dana, mislio sam da je prestao da se bavi sportom. Video sam sliku, godište se poklapa, lik je i dalje isti i neko mi od kolega rekao ko ga je trenirao u školi plivanja da je to on. Nije neko onako, nego je imao pravi put, trenirao sa dve godine starijima u Partizanu, znači da nešto treneri vide i da postoji projekcija za njega„, dodao je vaterpolo trener.

Podsetimo, Nikola Jović je bio jedan od najvažnijih igrača Srbije na putu ka svetskom srebru, a posle uzimanja medalje zaplakao je pred kamerama govoreći o sjajnom odnosu sa saigračima: „Mi smo hteli da pobedimo, ali je**ga. Nekako smo se ispraznili i emotivno i fizički, nismo imali snage i to je to. Nije, nije, ne plačem. Jednostavno… Znači mi. Stvarno mi znači. „Mnogo mi je drago što sam bio sa ovim neverovatnim mocima, više mi je značilo to što ću biti bolji čovek uz njih nego što ću biti bolji igrač. Mnogo mi je drago, nadam se da ću moći ovo da ponovim nekad“, kazao je tada Jović.

Pogledajte i kako je Nikola Jović slavio sa svojim saigračima na balkonu Gradske Skupštine u Beogradu, zajedno sa basketašima i teniserom Novakom Đokovićem:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter