Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 18:51
0

CRNO BELA RAPSODIJA NA TERENU: Naneli trojkom rešio meč , Partizan srušio Žalgiris

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Žalgirisa u Kaunasu sa 93:85 u meču 14. kola Evrolige. Crno-beli su vezali tri pobede i nadaju se da će taj niz nastaviti na teškom gostovanju.

Kevin Panter i Zek Ledej su svojim poenima održavali prednost Partizana na bar osam poena. U drugoj deonici spolja linija crno-belih zaigrala je još bolje, pogotovo Pi Džej Doužer koji je sa poludistance dolazio do lakih poena.

Gosti su se sa druge strane mučili u odbrani i zbog toga nisu dugo držali prednost od 16 poena.

Opet su se domaći košarkaši u jednom trenutku vratili u meč trojkama, ali u odbrani su bili neorganizovani što su gosti kažnjavali.

Tokom treće četvrtine Žalgiris je serijom 9-0 uspeo da se opet vrati u meč. Partizan se mučio sa organizacijom napada, pogotovo kroz tranziciju.

Na drugoj strani domaći igrači su vezali više poena sa linije za tri poena i tako došli na zaostatak od samo šest poena.

Crno-beli su preko reketa i kontri uspevali da dođu da preko potrebnih poena i tako vrate osetnu prednost. U poslednjoj deonici crno-beli su potpuno kontrolisali skok na oba kraja terena, dok su u napadu bili efikasni kao i tokom druge četvrtine.

Domaći tim je pokušavao sa šutem za tri poena, ali oslanjanje samo na taj aspekt igre, nije pomoglo Žalgirisu.

Najbolji u sastavu crno-belih bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je Pi Džej Doužer dodao 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. U ekipi Žalgirisa istakao se Kenan Evans sa 33 poena, dva skoka i četiri asistencije.

 

 

Žalgiris – Partizan

Dvorana: Žalgirio Arena; Sudije: Saša Pukl, Emilio Perez, Nik van den Bruk;

Žalgiris: Šmits, Dimša, Giedraitis, Evans, Samner, Birutis, Lavrinovičijus, Montvila, Hejs, Ulanovas, Butka; Trener: Kazis Maksvitis;

Partizan: Smailagić, Kaboklo, Koprivica, Panter, Ponitka, Anđušić, Vukčević, Doužer, Drezgić; Trener: Željko Obradović;

Žalgiris – Partizan

20:52

40′ Naneli rešava sve – 81:93

Trojkom je Naneli rešio pitanje pobednika i stavio tačku na ovaj meč

20:50

38′ Mini-drama na dva minuta do kraja – 79:90

Kinan Evans pogađa tri slobodna bacanja i na dva minuta do kraja imaćemo mini-dramu na meču Partizana.

20:45

35′ Partizan ima velikih +14 – 74:88

Na četiri minuta do kraja Partizan ima +14 i ide ka pobedi. Zek Ledej ofanzivnim skokovima dominira i to je ključ u ovim momentima. Ipak, Kinan Evans svojim prodorima pravi male probleme crno-belima.

20:38

33′ Ide Partizan ka pobedi

U prva tri minuta poslednje deonice rezultat je 5:5. Evans je poentirao kod Žalgirisa, dok su Ponitka, Panter i Naneli odgovorni za pet poena Partizana.

20:31

30′ Kraj treće deonice – 64:76

Pogađa dva penala i polaganje u finišu trećeg dela Ledej, ali poenima Lavrinovičijusa Žalgiris dobija treću deonicu.

20:25

28′ Crno-beli drže sve u svojim rukama – 62:72

Osam poena vezao je Partizan i tako je održao prednost od poluvremena +14. Smailagić je doprineo toj seriji, dok je Ledej trojkom u poslednjoj sekundi utišao Žalgirio arenu. Sa druge strane, Žalgiris greši i dozvoljava crno-belima da se odlepe.

20:17

26′ Problemi za Partizan se nastavljaju – 58:66

Partizan je ispunio bonus, a poenima Evansa i Šmitsa Žalgiris je spustio na -6. Usledila je greška Giedraitisa, da bi Ledej posle faula Evansa pogodio dva slobodna bacanja.

20:12

24′ Panter igra meč sezone – 55:64

Kapiten Partizana je nastavio da blista i novim prodorom stiže do 21. poena. Sa druge strane isto radi i Kinan Evans koji je na učinku od 20 poena. Pre toga ubacili su trojke Šmits i Dimša, te je prednost Partizana nestala za tili čas.

20:08

22′ Loš početak crno-belih – 49:61

Loše su crno-beli otvorili odbrambeno ovo poluvreme i za dva minuta su primili pet brzih poena. Srećom, Panter je prvo pogodio uz faul i tako je sa tri poena otvorio treću deonicu.

20:03

21′ Počelo je drugo poluvreme

19:40

16′ Drži vođstvo Partizan 35:48

Veliki broj promašaja videli smo u poslednja dva minuta. Žalgiris je to iskoristio i smanjio je u jednom momentu razliku na -9 trojkom Ostina Holinsa. Ipak, stiže odgovor Partizana preko Pantera i Bruna Kabokla.

19:35

14′ Smanjuje Žalgiris – 32:44

Zakucao je Kevarijus Hejs, da bi Roland Šmits u narednom napadu pogodio trojku. Tristan Vukčević je pokupio ofanzivni skok i to je iskoristio poenima. A ovaj period je Kevarijus Hejs završio novim zakucavanjem.

19:30

12′ Panter razbija Žalgiris – 24:40

Kevin Panter razbija Žalgiris u ovim momentima. Stigao je do 14. poena i već je pogodio četiri trojke. Ušao je u rutinu i zaista deluje da će crno-beli ovde imati inicijativu do kraja prvog poluvremena.

19:23

10′ Kakva serija Partizana – 21:29

Luda serija Partizana došla je posle bacanja Lavrinovičijusa. Prvo je zakucao Doužer, nakon čega je Kevin Panter ubacio trojku. Dimša je napravio faul nad Vukčevićem u momentu kada je Partizan šutirao trojku i zbog toga su crno-beli dobili pet poena iz jednog napada.

19:18

8′ Vratio se Žalgiris – 17:22

Posle poena Kinana Evansa usledio je promašaj za tri poena Bruna Kabokla. Iz tog napada drugi faul je napravio Alen Smailagić, dok je Šmits pogodio trojku. Ledej je promašio poludistancu, a Dimša je pogodio za seriju 7:0 Žalgirisa. Nju je prekinuo Džejms Naneli trojkom uz faul, koji je iskoristio. Evans je na drugoj strani nastavio da pogađa, dok je Dimša trojkom smanjio na -3.

19:13

6′ Panter donosi maksimalnu prednost – 5:16

Kinan Evans je poentirao posle tajm-auta, da bi Kevin Panter odgovorio trojkom. Usledio je problematičan period za oba tima, a Obradović je zatražio tajm-aut.

 

19:08

4′ Partizan ima +10 – 3:13

Precizan je bio Alen Smailagić, da bi Birutis pogodio jedno od dva slobona bacanja. Ušla su oba tima u lošu seriju, da bi pred sam kraj četvrtog minuta sve prekinuo Kevin Panter, a Smailagić je doneo +10.

19:04

2′ Sjajan start Partizana – 2:7

Sjajna prva odbrana Partizana, Doužer je uhvatio skok, a Ledej je postigao prve poene na meču. Evans je promašio trojku, da bi Kaboklo pogodio uz faul i dodatno slobodno bacanje. Prve poene za Žalgiris postigao je Giedraitis, da bi Doužer sjajnim prodorom nastavio seriju Partizana.

19:01

1′ Meč je počeo

18:58

Startna petorka Partizana

18:55

Počelo je predstavljanje igrača, utakmica uskoro počinje

18:48

Na terenu su košarkaši Partizana

Standings provided by Sofascore
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter