Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 18:47
0

KONAČNO SE OSVETILI ZA SVE PORAZE: Zvezda razbila Albu u Beogradu posle osam godina

KZvezda je prekinula niz loših rezultata i prebolela poraze na gostovanjima Valensiji i Baskoniji iz prošle nedelje tako što je u svojim redovima imala strašno raspoložene Nemanju Nedovića i Rokasa Giedraitisa.

Prvi je dirigovao, drugi pogađao sve živo, a skupa sa Milošem Teodosićem su pravili pakao od života odbrani Albe.

Međutim, tek je u četvrtoj četvrtini Dejan Davidovac stavio tačku na „i“ u ovom meču u kom je sa tri trojke u četiri napada, sredinom poslednjeg perioda potpuno dotukao Albu i odveo Zvezdu do +20 i pete pobede u Evroligi ove sezone.

Najefikasniji kod pobednika bili su Nedović sa 20 i Giedraitis sa 19 poena, pratio ih je Teodosić sa 12, ali i Davidovac sa 10. U Albi je Johanes Timan imao 12 poena, Jani Vecel deset, a Gabrijele Proćida i Luis Olinde po devet.

Bolomboj je otvorio meč egzekucijom za dva, Zvezdi je reket bio u sredini malo bušan, pa je to koristio Vecel, dok je Nedović na drugoj strani tražio svoj šut.

Prvo je izblokiran, potom je promašio za tri, a u trenutku kada je pogodio svoju prvu trojku, Zvezda je otišla na 7:4. Kad je Nemanja dao svoju drugu trojku, Zvezda je otišla na 14:11 sredinom prvog perioda, a nijedna od ekipa nije briljirala.

Bilo je evidentno da Zvezda, za razliku od nekih prethodnih mečeva ima bar nešto čvršći pristup u odbrani, na šta je svakako bila prinuđena jer je igrala pred svojim navijačima i protiv najgoreg tima Evrolige u kom je od samopouzdanja od starta pucao Johanes Timan.

Ubacio je trojku i on, pa onda i poluhorog i teško je bilo zaustaviti ga u toj prvoj četvrtini u kojoj je i Miloš Teodosić dao trojku za 21:18.

Teo je potom asistirao za zakucavanje Giedraitisa, pa u kontri posle ukradene lopte otišao do obruča. Da nije izgubio loptu u poslednjem napadu u prvoj četvrtini i da iz tog napada Luis Olinde nije ubacio dva jeftina poena, Zvezda bi imala pet poena viška, ovako je bilo 25:22.

Giedraitis je drugu deonicu otvorio promašenim horogom, a Teodosić je nastavio gde je stao – pocepao je mrežicu trojkom, pa dodavanjem za kucanje Tobija zbunio celu odbranu Albe.

Zvezda je otišla na 33:24 i baš tada je dozvolila seriju rivala. Delou je preko Teodosića ubacio trojku, pa onda Bin dvojku, a Nemci su za dva minuta minus od devet poena sveli na poen zaostatka 35:34.

Giedraitis je trojkom na četiri minuta pre kraja dao svom timu malo prostora za disanje, ali je bilo jasno da če skok morati da radi bolje i da se lopte ne smeju olako gubiti.

Iz ovakvih situacija su Proćida i ostali igrači Albe profitirali i održavali priključak sve dok Nedović i Giedraitis nisu ispogađali šuteve koji su im u ovoj utakmici išli od starta za 47:38.

Ta razlika će ostati i na poluvremenu posle konfuzne završnice prvih 20 minuta u kojima je Zvezda ubacila protivniku 51 poen, onoliko koliko je u nekim prethodnim mečevima i sama primala.

Nedović je na startu drugog poluvremena ubacio lep šut za dva, pa onda još jedan, dok je Giedraitis na isteku napada produžio tu seriju Zvezde na 6:0.

Alba je bila prinuđena da udvaja Nedovića, što je stvaralo prostor za ostale i opterećivalo je odbranu Nemaca faulovima. Domaćin je posle tri minuta drugog poluvremena vodio sa 59:42, jer je višak stvoren udvajanjem Nedovića završen poenima Giedraitisa na obruču.

Nemački tim se malo približio koševima Deloua i Olindea, da bi trojke Giedraitisa za 66:50 digla Arenu na noge.

Sudije su ubrzo ubile ritam utakmice prekidom zbog Teodosićevog faula u kontri Albe. Prva odluka je bila da je nesportska lična. Zatim se gledalo da li će biti slobodnih bacanja i na kraju je prekršaj ostao običan.

Nejpir je promašio jednu trojku, Proćida ju je pogodio u dresu Albe, a do izmaka treće četvrtine viđeno je više slobodnih bacanja i poeni Nejpira na obruču. Posle svega je Zvezda imala uverljivih 71:53, uz samo 11 primljenih poena u trećem periodu.

Crveno-beli četiri minuta u poslednjoj deonici nisu mogli da ubace ništa u obruč Albe. Šabaz Nejpir je u tom periodu promašio zicer i trojku, ali je odbrana bila dovoljno dobra da ne dozvoli Albi više od četiri poena, pa razlika nije bila toliko okrnjena i iznosila je 73:57 posle slobodnih bacanja Teodosića.

Međutim, onda je Davidovac na asistenciju Tea pogodio bitnu trojku pet minuta pre kraja meča i odmah zatim iznudio Tomasov faul u napadu i ubrzo je dao još jednu „bombu“ spolja.

Nije se tu zaustavio, pa je iz četiri napada postigao i treću trojku za 82:62, što je na četiri minuta pre kraja bila nedostižna prednost za Nemce.

 

Crvena zvezda – Alba

20:37

36′ Davidovac sam uništava Albu trojkama!

Odlična sekvenca igrača Zvezde koji je na sredini poslednje četvrtine ubacio prve poene iz igre. Digao se na trojku na dodavanje Teodosića, a već u sledećem napadu iznudio faul u napadu. Iz tog napada je ponovo dobio šansu da šutne otvorenu trojku, dobio je pas od Nedovića i nije pogrešio. Zvezda je stekla +20 prvi put, ali je Braun uz mnogo sreće vratio jednu trojku. Ništa zato, Davidovac je dao i treću – 82:62.

20:31

34′  Nejpir nema samopouzdanja

Sada već ozbiljan problem za Nejpira koga neće ništa. Krenuo je na zicer, nije ušao, šutnuo je trojku, nije ni ona htela. Tomas je bio siguran s poludistance, a Delou je omanuo spolja. Teodosić je izgubio jednu loptu, što se skupa ne sviđa Sferopulosu i tražio je tajm-aut. Lazić je posle tajm-auta promašio otvorenu trojku, pa je napravio faul – 71:55 za crveno-bele.

20:27

32′ Tobija šut neće, pa neće

Mogao je Tobi da poveća prednost svog tima na preko 20 poena, ali je Vecelu izbio loptu iz ruku na drugoj strani terena, pa se iskupio, sve dok nije promašio još jednu otvorenu trojku na dodavanje Nejpira. Timan je u lice udario Teodosića i suđen mu je faul u napadu. Tvrda dva minuta u poslednjoj četvrtini, ukrao je jednu loptu Davidovac

20:22

30′ Sjajna četvrtina Zvezde, samo 11 primljenih poena

Dva penala za Nejpira, pa dva za Bina. Zvezda je pametno faulirala Bina jer je oba penala poslao van obruča. Nejpir je promašio dvojku iz driblinga, a Proćida se zabio iza table pored Teodosića i nije uspeo da „proda“ faul arbitrima. Bin je Tobiju udario rampu u čistoj situaciji, Teodosić je izveo „minijaturu“ za polaganje Nejpira, a onda je Bin faulirao Davidovca – 71:53 za Zvezdu.

20:16

28′ Sudije prekinule utakmicu na tri, četiri minuta i izmenjale odluku

Malt Delou je bio precizan sa bacanja, a Rokas Giedraitis je na isteku napada pogodio nestvarno tešku trojku iz ćoška. Nakon toga je usledio prekid od nekoliko minuta dok sudije nisu analizirale faul Teodosića. Prva odluka je bila da je nesportska lična, pa se gledalo da li će biti bacanja i onda na kraju od svega ništa. Nejpir je promašio trojku posle svega, a meč je izgubio na ritmu. Proćida se u tome dobro snašao i dao trojku – 66:53 za Zvezdu.

20:09

26′ Drži se Alba…

Lepo je Nedović završio napad pogotkom od table, Olinde je brzo uzvratio na drugoj strani. Teodosić se vratio u igru i položio je loptu u obruč iz čeonog prodora, dok je Delou šutirao slobodna bacanja – 63:50.

20:08

24′ Sve sada ide u napadu Zvezde

Nedović je sjajno pronašao Mitrovića, a ovaj Giedraitisa. Kažnjava sada Nemanja udvajanja na njemu dodavanjima za saigrače, pa Zvezda pravi seriju 8:0. Prekida je Vecel teškom dvojkom, a onda i nešto lakšim šutem za dva – 59:46 za Zvezdu.

20:01

22′ Zvezdina serija 6:0, Alba na tajm-autu

Nedović je istrčao do koša i lepo naslonio loptu na tablu, Jago je umalo iščačkao loptu Spanjolu, a Timan je promašio za dva na isteku napada. Nedović je na drugoj strani promašio trojku, ali je Giedraitis pogodio za dva od table u poslednje dve i po sekunde napada. Nemanja se potom odlučio na šut za dva i nije pogrešio – 57:42 za crveno-bele.

19:42

20′ Zvezda ubacila 51 poen za poluvreme

Timan je iznudio faul za dva bacanja, Nedović je pogodio dvojku i doneo Zvezdi prvu dvocifrenu prednost, na minut i po pre kraja poluvremena (49:39). Timan je ublažio minus, Bolomboj je iz promašaja Jaga uhvatio ofanzivni skok i vratio loptu u obruč, a Tomas je pogodio jedno od dva bacanja za kraj – 51:42 za Zvezdu.

19:37

18′ Idu trojke kao alva!

Simonović je za kratko vreme izgubio dve lopte i pokupio jednu. Proćida je njegovu grešku kaznio kucanjem u kontri, a Giedraitis je ubacio dva bacanja posle faula u kontri. Sterling Braun je van ritma na šutu za tri i to je za sada dobro za srpski tim. Nedović je pogodio svoju treću trojku – 47:38 za Zvezdu.

19:32

16′ Giedraitis pršti od samopouzdanja!

Jani Vecel je iskoristio prednost u reketu i poentirao za dva, dok je Giedraitis pogodio trojku. Publika zviždi jer sudije nisu svirale preko pola igračima Albe, ali je napad istekao pre šuta – 41:36 za Zvezdu.

19:18

10′ Kraj četvrtine pripao Teodosiću

Dva brza napada i dve brze trojke za jedne i druge. Malt Delou je iz ofanzivnog skoka izbio loptu Metu Tomasu, ovaj je pogodio trojku iz ugla, a odmah je uzvratio Teodosić. Tim Šnajder je naslonio loptu na tablu kada ju je pokupio Giedraitis, a u ovom periodu su za kratko vreme priznati poeni Šnajderu, Tobiju su svirane tri sekunde u reketu, a Mitroviću faul u napadu. Stigla je ubrzo i kompenzacija u vidu greške u koracima za Šnajdera. Teo je asistirao za kucanje Giedraitisa, onda je i sam istrčao kontru iz ukradene lopte. Izgubio je i jednu loptu, pa je Zvezda prvu četvrtinu završila sa 25:22.

19:13

8′ Timana neko mora da zaustavi

Bolomboj je pogodio, pa promašio za dva, Jago je ubacio lep flouter, a Timan je poluhorogom ublažio minus svog tima. Giedraitis je fauliran na šutu za dva, pa je ispalio dva slobodna bacanja, a na parketu su se našli Tobi i Nejpir – 18:15 za Zvezdu.

19:11

6′ Nedović se raspucao!

Ubacio je Nemanja još jednu trojku, ali je problem što je Mitrović zaustavljen u prodoru bez faula, Jago nije uspeo da pogodi do sada za dva, dok u Albi jeste u kontri bio dobar Proćida – 14:13 za Zvezdu.

19:06

Trojka na trojku!

Trojka Nedovića, uzvratio je Timan trojkom, a sada se razigrava i Mitrović. Šalje dobre lopte saigračima, onda je i upisao poene, ali je i Braun zakucao – 11:11.

19:03

2′ Sporiji početak Zvezde

Proćida je promašio trojku, ali je otišao do obruča u sledećem napadu Albe. U međuvremenu je Bolomboj poentirao za dva. I Vecel se upisao u strelce, lako je prošao kroz sredinu reketa, Nedović je promašio trojku nakon što je izblokiran – 4:2 za Albu.

 

18:55

Počelo je predstavljanje igrača, utakmica uskoro počinje

18:47

Laza upravo poželo sreću svom timu

18:44

Ostali mečevi kola

Standings provided by Sofascore
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter